maven-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Robert Scholte (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Closed] (MDEPLOY-234) Nothing is deployed if deployAtEnd=true and extension is added in submodule
Date Wed, 11 Apr 2018 16:27:00 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/MDEPLOY-234?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Robert Scholte closed MDEPLOY-234.
----------------------------------
    Resolution: Duplicate
      Assignee: Robert Scholte

I'm going to close this as duplicate. MDEPLOY-226 is the main issue related to the experimental
deployAtEnd-option and which might have a good fix for it.

> Nothing is deployed if deployAtEnd=true  and extension is added in submodule
> ----------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: MDEPLOY-234
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/MDEPLOY-234
>             Project: Maven Deploy Plugin
>          Issue Type: Bug
>          Components: deploy:deploy
>    Affects Versions: 2.8.2
>         Environment: Maven 3.5.3
>            Reporter: Piotr Paczynski
>            Assignee: Robert Scholte
>            Priority: Major
>         Attachments: project.zip, result.txt
>
>
> It seems that when *deploytEnd=true* and one of the submodules in the reactor adds an
*extension*, then nothing gets deployed. The last module to build says "Deploying ... at end".
>  
> I'm attaching a minimal project that is affected by the issue. To reproduce, unpack it
and issue the following command in the main dir (I've used Maven 3.5.3).
> {noformat}
> mvn deploy -DaltDeploymentRepository=test::default::file:target/repo
> {noformat}
> Outcome: Nothing is deployed. The *target/repo* is not created. See output attached.
> Expected result: Deployment of both modules is performed during submodule's deploy phase.
>  
> I've debugged it and think I understand the problem:
> 1. When the parent module is built, the DeployMojo class is loaded and the
> {noformat}
> private static final AtomicInteger readyProjectsCounter
> {noformat}
> field is initialized to 0.
> 2. Then it's bumped to 1 when deploy of "parent" is executed.
> 3. Then, the second module is built (submodule) and, because it contributes an extension,
DepoyMojo class is re-loaded (by Guice?) and the
> {noformat}
> private static final AtomicInteger readyProjectsCounter{noformat}
> field is reinitialized to 0.
> 4. Then it's bumped to 1 when deploy of "submodule" is executed, but since *1 < 2*
the deploy is not performed at all.
>  
> Not sure how to fix it, anyone?



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v7.6.3#76005)

Mime
View raw message