ode-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Ciaran Jessup (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Updated: (ODE-343) QName in xsi-type attribute value's prefix losing defining namespace declaration.
Date Tue, 22 Jul 2008 15:47:32 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/ODE-343?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Ciaran Jessup updated ODE-343:
------------------------------

    Attachment: HelloWorld2.zip

Sample echo process that loses namespace prefix declarations required by attribute's who's
value is a QName :(

> QName in xsi-type attribute value's prefix losing defining namespace declaration.
> ---------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: ODE-343
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/ODE-343
>             Project: ODE
>          Issue Type: Bug
>    Affects Versions: 1.2
>            Reporter: Ciaran Jessup
>         Attachments: HelloWorld2.zip
>
>
> During BPEL Assign's in certain scenarios namespace prefix declarations  which are required
to maintain valid qnames in attribute values are dropped. This is a bit of a problem for me
as it renders my XML documents invalid as they pass through ODE :(
> I will attach a test process that exhibits the issue in due-course.  If using SoapUI
the following request should be valid:
> <soapenv:Envelope xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"
xmlns:myns="myns">
>    <soapenv:Header/>
>    <soapenv:Body>
>       <myns:hello>
>          <myns:in xsi:type="myns:DustyMagicPixie">
>             <myns:value>Test message</myns:value>
>             <myns:dust>fooo</myns:dust>
>          </myns:in>
>       </myns:hello>
>    </soapenv:Body>
> </soapenv:Envelope>
> The response will have lost the prefix declaration for the namespace 'myns', but the
xsi:type attribute on the myns:out element will still refer to this prefix, which will no
longer map to any valid namespace :(.  Currently I think the latest version of ODE also un-neccessarily
redeclares the xsi namespace, which it never used to do before.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message