openoffice-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Damjan Jovanovic <dam...@apache.org>
Subject Re: Building on Windows
Date Wed, 03 Feb 2016 11:33:02 GMT
main/oox/prj/build.lst already lists xmlscript as a dependency, so "build"
should have built it before starting to build oox. Something must be very
wrong for it not to.

On Wed, Feb 3, 2016 at 1:28 PM, Patricia Shanahan <pats@acm.org> wrote:

> Yes, thanks. At least, it gets past oox.
>
> So one trick for a missing file is to explicitly build and deliver in the
> directory the file should have come from.
>
> Later, I may do a new build from a clean check-out, and try to investigate
> anomalies. Right now, my objective is to just get it built.
>
>
> On 2/3/2016 3:19 AM, Damjan Jovanovic wrote:
>
>> That is strange. Does it work if you first do "build" and "deliver" in
>> main/xmlscript?
>>
>> On Wed, Feb 3, 2016 at 1:07 PM, Patricia Shanahan <pats@acm.org> wrote:
>>
>> I am now getting to:
>>>
>>> Compiling: oox/source/ole/vbacontrol.cxx
>>> C:/OpenOfficeDev/Trunk/main/oox/source/ole/vbacontrol.cxx(34) : fatal
>>> error C1083: Cannot open include file: 'xmlscript/xmldlg_imexp.hxx': No
>>> such file or directory
>>> dmake:  Error code 2, while making '../../
>>> wntmsci12.pro/slo/vbacontrol.obj
>>> '
>>>
>>> 1 module(s):
>>>          oox
>>> need(s) to be rebuilt
>>>
>>> Reason(s):
>>>
>>> ERROR: error 65280 occurred while making
>>> /cygdrive/c/OpenOfficeDev/Trunk/main/oox/source/ole
>>>
>>>
>>>
>>> On 2/2/2016 9:33 PM, Patricia Shanahan wrote:
>>>
>>> python had apparently not been built. I don't know why. I was able to
>>>> get the build going again with "build --all:python".
>>>>
>>>> It is now making progress, but from time-to-time I get this sort of
>>>> failure:
>>>>
>>>> ======================================================================
>>>> c:/OpenOfficeDev/Trunk/main/svl/source/numbers/zformat.cxx(25) : fatal
>>>> error C1859:
>>>> 'c:/OpenOfficeDev/Trunk/main/solver/420/
>>>> wntmsci12.pro/workdir/PrecompiledHeader/nodebug/precompiled_svl.hxx.pch
>>>> '
>>>> unexpected precompiled header error, simply rerunning the compiler might
>>>> fix this problem
>>>> C:/OpenOfficeDev/Trunk/main/solenv/gbuild/LinkTarget.mk:126: recipe for
>>>> target
>>>> '/cygdrive/c/OpenOfficeDev/Trunk/main/solver/420/
>>>> wntmsci12.pro/workdir/CxxObject/svl/source/numbers/zformat.o'
>>>> failed
>>>> make: ***
>>>> [/cygdrive/c/OpenOfficeDev/Trunk/main/solver/420/
>>>> wntmsci12.pro/workdir/CxxObject/svl/source/numbers/zformat.o]
>>>> Error 2
>>>> dmake:  Error code 2, while making 'all'
>>>>
>>>> 1 module(s):
>>>>           svl
>>>> need(s) to be rebuilt
>>>>
>>>> Reason(s):
>>>>
>>>> ERROR: error 65280 occurred while making
>>>> /cygdrive/c/OpenOfficeDev/Trunk/main/svl/prj
>>>>
>>>> When you have fixed the errors in that module you can resume the build
>>>> by running:
>>>>
>>>>           build --all:svl
>>>> ======================================================================
>>>>
>>>> The build system knows the failure is potentially retriable. It tells me
>>>> exactly what to type to do the retry. WHY can't it just retry itself,
>>>> without needing my fingers on the keyboard?
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On 2/2/2016 8:10 AM, Patricia Shanahan wrote:
>>>>
>>>> OpenGrok looks and sounds like something I should learn about.
>>>>>
>>>>> I think my next step is to look into the state of python. Matters may
>>>>> have been complicated because I did a "dmake clean" after changing my
>>>>> configure parameters to use a 32 bit JDK, before continuing the steps
>>>>> from configure on.
>>>>>
>>>>> There may be a pause - I have some non-programming stuff to do today
>>>>> and
>>>>> tomorrow morning.
>>>>>
>>>>> Thanks for all the help. Posting immediately on hitting a problem is
>>>>> definitely getting faster progress than when I tried to puzzle things
>>>>> out for myself first.
>>>>>
>>>>> On 2/2/2016 6:39 AM, Damjan Jovanovic wrote:
>>>>>
>>>>> OpenGrok[1] tells me the pyversion.mk file is in main/python; through
>>>>>> building it would get delivered to main/solver/... and found by pyuno.
>>>>>> Did
>>>>>> python not build before pyuno did? pyuno/prj/build.lst lists a
>>>>>> dependency
>>>>>> on python when PYTHON is defined[2]:
>>>>>>
>>>>>> bgpu    pyuno   :   stoc cpputools cppuhelper bridges tools
>>>>>> PYTHON:python
>>>>>> LIBXSLT:libxslt NULL
>>>>>>
>>>>>> but earlier you posted your config.log which had this in it:
>>>>>>
>>>>>> PYTHON=''
>>>>>>
>>>>>> and I am not sure whether that's enough. If the problem is that the
>>>>>> python
>>>>>> module isn't getting built first, you can force it to build first
>>>>>> through
>>>>>> one of these hacks:
>>>>>> * delete the "PYTHON:" prefix to "python" from the build.lst line
>>>>>> * manually building python before resuming the build:
>>>>>> cd main/python
>>>>>> build
>>>>>> deliver
>>>>>> cd ../instsetoo_native
>>>>>> build --all -P2 -- -P2
>>>>>>
>>>>>> References:
>>>>>> [1]
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> http://opengrok.adfinis-sygroup.org/source/search?q=&defs=&refs=&path=pyversion.mk&hist=&project=aoo-trunk
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> [2]
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> http://opengrok.adfinis-sygroup.org/source/xref/aoo-trunk/main/pyuno/prj/build.lst
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> On Tue, Feb 2, 2016 at 4:21 PM, Patricia Shanahan <pats@acm.org>
>>>>>> wrote:
>>>>>>
>>>>>> Thanks. Now I get to:
>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> =============
>>>>>>> Building module pyuno
>>>>>>> =============
>>>>>>>
>>>>>>> Entering /cygdrive/c/OpenOfficeDev/Trunk/main/pyuno/source/module
>>>>>>>
>>>>>>> mkout -- version: 1.8
>>>>>>> dmake:  makefile.mk:  line 56:  Error: -- Include file pyversion.mk,
>>>>>>> not
>>>>>>> found
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> On 2/2/2016 4:18 AM, Damjan Jovanovic wrote:
>>>>>>>
>>>>>>> For me, main/icu fails to build on Windows about 50% of the time
>>>>>>>
>>>>>>>> for no
>>>>>>>> apparent reason; I've begun to think it's some sort of build
race
>>>>>>>> condition
>>>>>>>> within that module. I haven't seen the buildbots fail there,
and
>>>>>>>> nobody
>>>>>>>> else has reported this problem.
>>>>>>>>
>>>>>>>> If this is your problem, the only fix I know is the following
hack:
>>>>>>>>
>>>>>>>> cd main/icu
>>>>>>>>
>>>>>>>> then keep cleaning and rebuilding it until it builds successfully:
>>>>>>>>
>>>>>>>> rm -rf wntmsci12.pro
>>>>>>>> one of: dmake / build -P2 / build -- -P2 / build -P2 -- -P2
>>>>>>>>
>>>>>>>> then when it does, continue as before:
>>>>>>>>
>>>>>>>> cd ../instsetoo_native
>>>>>>>> build --all -P2 -- -P2
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> On Tue, Feb 2, 2016 at 2:00 PM, Patricia Shanahan <pats@acm.org>
>>>>>>>> wrote:
>>>>>>>>
>>>>>>>> Good. My latest error is:
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>> NMAKE : fatal error U1073: don't know how to make
>>>>>>>>> '".\..\..\lib\icuin.lib"'
>>>>>>>>> Stop.
>>>>>>>>> NMAKE : fatal error U1077:
>>>>>>>>> 'C:\PROGRA~2\MICROS~1.0\VC\bin\nmake.exe' :
>>>>>>>>> return code '0x2'
>>>>>>>>> Stop.
>>>>>>>>> dmake:  Error code 2, while making './
>>>>>>>>> wntmsci12.pro/misc/build/so_built_so_icu'
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I am hoping after this is all done to add a section on
gotchas and
>>>>>>>>> their
>>>>>>>>> symptoms to the step-by-step guide. That may save future
new
>>>>>>>>> developers
>>>>>>>>> some time.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> On 2/2/2016 3:32 AM, Damjan Jovanovic wrote:
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I've documented this gotcha on both
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/Building_Guide_AOO/Step_by_step
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> and
>>>>>>>>>> https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/Building_Guide_AOO
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> On Tue, Feb 2, 2016 at 10:29 AM, Patricia Shanahan
<pats@acm.org>
>>>>>>>>>> wrote:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Thanks.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> On 2/1/2016 11:50 PM, Damjan Jovanovic wrote:
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> According to
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>> http://stackoverflow.com/questions/19641685/java-jni-jawt-error-unresolved-external-symbol-imp-jawt-getawt8
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>> you're using a 64 bit JDK instead of a 32
bit one.
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>> On Tue, Feb 2, 2016 at 9:40 AM, Patricia
Shanahan <pats@acm.org
>>>>>>>>>>>> >
>>>>>>>>>>>> wrote:
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>> After checking out with Cygwin's svn rather
than TortoiseSVN, my
>>>>>>>>>>>> build
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>> failed in "Building module bean" with the
following message:
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>         Creating library
>>>>>>>>>>>>> ../../wntmsci12.pro/lib/iofficebean_t1.lib
>>>>>>>>>>>>> and
>>>>>>>>>>>>> object
>>>>>>>>>>>>> ../../wntmsci12.pro/lib/iofficebean_t1.exp
>>>>>>>>>>>>> officebean.lib(com_sun_star_comp_beans_LocalOfficeWindow.obj)
:
>>>>>>>>>>>>> error
>>>>>>>>>>>>> LNK2019: unresolved external symbol __imp__JAWT_GetAWT@8
>>>>>>>>>>>>> referenced
>>>>>>>>>>>>> in
>>>>>>>>>>>>> function
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> _Java_com_sun_star_comp_beans_LocalOfficeWindow_getNativeWindow@8
>>>>>>>>>>>>> ../../wntmsci12.pro/bin/officebean.dll
: fatal error LNK1120:
>>>>>>>>>>>>> 1
>>>>>>>>>>>>> unresolved externals
>>>>>>>>>>>>> dmake:  Error code 96, while making '../../
>>>>>>>>>>>>> wntmsci12.pro/bin/officebean.dll'
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> ---------------------------------------------------------------------
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
>>>>>>>>>>>>> For additional commands, e-mail:
>>>>>>>>>>>>> dev-help@openoffice.apache.org
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> ---------------------------------------------------------------------
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> ---------------------------------------------------------------------
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>> For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>> ---------------------------------------------------------------------
>>>>>>>>
>>>>>>> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
>>>>>>> For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>> ---------------------------------------------------------------------
>>>>> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
>>>>> For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>>>>>
>>>>>
>>>>> ---------------------------------------------------------------------
>>> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
>>> For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>>>
>>>
>>>
>>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
> For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message