openoffice-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Pavel Belski <genosim...@gmail.com>
Subject Re: Strange error while building OO for windows
Date Tue, 02 May 2017 22:47:26 GMT
I tried to build OpenOffice from svn's AOO413 tag today, this time
successful.

Still i have to say that the wiki page with step-by-step guide has some
errors that i had to deal with(or it's outdated a bit).

Things that I encountered so far:
1. Suggested ./configure option list in the wiki is missing a compulsory
"--disable-directx" option(in case you are not building with DirectX of
course). This is a minor complaint, as the ./configure script will inform
you about missing options.
2. AOO413 build process will terminate with an error when running javadoc
on some Java sources - most likely due to this breaking change in JDK8:
http://blog.joda.org/2014/02/turning-off-doclint-in-jdk-8-javadoc.html. As
result, building AOO413 with jdk8 seems impossible if there isn't an easy
way to forward -Xdoclint:none option to javadoc. JDK 7 works.
3. It could be helpful to write somewhere in build instructions that dmake
doesn't try to rebuild failed modules automatically if they aren't
recognised as "changed". I only noticed this while reading
https://wiki.openoffice.org/wiki/Debug_Build_Problems, and AFAIK every
other build system behaves differently(nmake, cmake/qmake, make ...)

Building with symbols/debug mode enabled right now, should finish by
tomorrow morning. Then i'll do something with it.

2017-05-01 13:50 GMT+02:00 Pavel Belski <genosimple@gmail.com>:

> Hi all,
>
> currently i'm trying to build Open Office from svn sources, closely
> following the guide in https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/
> Building_Guide_AOO/Step_by_step#Windows_7.2C_Windows_8.1.2C_Windows_10.
> The trunk revision i currently have is
>
> Pavel@Pavel-PC /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
> $ svn info
> Pfad: .
> Wurzelpfad der Arbeitskopie: /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk
> URL: https://svn.apache.org/repos/asf/openoffice/trunk
> Relative URL: ^/openoffice/trunk
> Basis des Projektarchivs: https://svn.apache.org/repos/asf
> UUID des Projektarchivs: 13f79535-47bb-0310-9956-ffa450edef68
> Revision: 1793265
> Knotentyp: Verzeichnis
> Plan: normal
> Letzter Autor: mseidel
> Letzte geänderte Rev: 1793216
> Letztes √Ąnderungsdatum: 2017-04-29 18:32:21 +0200 (Sa, 29. Apr 2017)
>
> Steps that are marked as "optional" on the Wiki page i skipped except for
> usage of dbghelp.dll(i configured with --enable-dbgutil). While trying to
> build with "build --all" everything goes fine until this:
>
> =============
> Building module gtest
> =============
>
> Entering /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/ext_libraries/gtest
>
> mkdir: cannot create directory './wntmsci12/misc/build/gtest-1.7.0/':
> File exists
> C:/oosources/aoo-trunk/main/solenv/gbuild/Package.mk:28: ***
> gb_Deliver_deliver: file does not exist in solver, and cannot b.  Stop.red:
> /cygdrive/c/oosources/aoo-trunk/main/solver/420/
> wntmsci12/inc/gtest/gtest.h
> dmake:  Error code 2, while making './wntmsci12/misc/build/so_
> built_oo_gtest'
>
> 1 module(s):
>         gtest
> need(s) to be rebuilt
>
> Reason(s):
>
> ERROR: error 65280 occurred while making /cygdrive/c/oosources/aoo-
> trunk/ext_libraries/gtest
>
> When you have fixed the errors in that module you can resume the build by
> running:
>
>         build --all:gtest
>
> As i understand it couldn't build some module and so doesn't find it on
> the "deliver" step. The thing is, i don't see any compiler/linker error
> messages and so have no idea what's up with this and where do i even start
> trying to figure it out i also have no clue. Is this even something wrong
> on my end or perhaps the svn trunk i have is unbuildable. What is OO dev
> policy on acceptable build status of svn trunk revisions?
>
> Any ideas on what i should do next?
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message