openoffice-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Matthias Seidel <matthias.sei...@hamburg.de>
Subject Re: Checking update failed
Date Mon, 11 Jun 2018 22:13:16 GMT
Am 11.06.2018 um 23:40 schrieb Marcus:
> Am 08.06.2018 um 19:01 schrieb Matthias Seidel:
>> The first bug report from a user:
>> https://bz.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=127789
>>
>> AOO update fails due to the non-responding servers (timeout?), Extension
>> update fails since SourceForge moved to the new datacenter (missing
>> protocol?).
>>
>> That said, I can reproduce the issue with AOO 4.1.5, while everything
>> works fine with AOO 4.2.0-dev (on Windows)
>
> with a previous version (e.g., 4.1.3) I get a message that 4.1.5 is
> available.
>
> So, it is actually a problem of SF.net that there is no hint that
> 4.1.5 is the current version and no newer updates are available? 

You must differentiate between AOO updates and Extension updates...
AOO update feeds are hosted at Apache, those for the extensions at
SourceForge.

Let's concentrate on the AOO update issue (for the moment).
I just republished the update feed for AOO 4.1.5 (which didn't change
the behavior) [1].

This file is "empty" (in comparison to [2] ) and AOO 4.1.5 should only
tell you that it is up to date.
But the error message now is the same as if there is no file at all.

[1] https://ooo-updates.apache.org/aoo415/check.Update
[2] https://ooo-updates.apache.org/aoo413/check.Update

All this *did* work after the release of AOO 4.1.5 in December 2017.

Regards,
   Matthias

> Or is something missing in our update service?
>
> Marcus
>
>
>
>> Am 12.05.2018 um 11:39 schrieb Matthias Seidel:
>>> Am 12.05.2018 um 11:32 schrieb Pedro Lino:
>>>> No, only 2 servers responding. Server 40.79.78.1 is not responding.
>>> That's why I wrote "responding" ;-)
>>>
>>>> So if you are unlucky you will always get "Error reading data from
>>>> the Internet.
>>>> Server error message: ."
>>>>
>>>>
>>>> I get this message in AOO 4.1.5 two out of three tries...
>>> Last time I tried there were only 2 and every second try failed.
>>>
>>> Who wants to open a ticket with Infra?
>>>
>>> Regards,
>>>     Matthias
>>>
>>>>
>>>>> On May 12, 2018 at 9:32 AM Matthias Seidel
>>>>> <matthias.seidel@hamburg.de mailto:matthias.seidel@hamburg.de >
>>>>> wrote:
>>>>>
>>>>>
>>>>>      Hi Pedro,
>>>>>
>>>>>      I repeated ping, now we have 3 servers "responding":
>>>>>
>>>>>      ping ooo-updates.apache.org
>>>>>      PING ooo-updates.apache.org (195.154.151.36) 56(84) bytes of
>>>>> data.
>>>>>      64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36):
>>>>> icmp_seq=1 ttl=50
>>>>>      time=34.0 ms
>>>>>      64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36):
>>>>> icmp_seq=2 ttl=50
>>>>>      time=33.9 ms
>>>>>      64 bytes from tlp-eu-west.apache.org (195.154.151.36):
>>>>> icmp_seq=3 ttl=50
>>>>>      time=36.7 ms
>>>>>
>>>>>      ping ooo-updates.apache.org
>>>>>      PING ooo-updates.apache.org (140.211.11.105) 56(84) bytes of
>>>>> data.
>>>>>      64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=1
>>>>> ttl=42
>>>>>      time=182 ms
>>>>>      64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=2
>>>>> ttl=42
>>>>>      time=181 ms
>>>>>      64 bytes from themis.apache.org (140.211.11.105): icmp_seq=3
>>>>> ttl=42
>>>>>      time=181 ms
>>>>>
>>>>>      ping ooo-updates.apache.org
>>>>>      PING ooo-updates.apache.org (40.79.78.1) 56(84) bytes of data.
>>>>>      ^C
>>>>>      --- ooo-updates.apache.org ping statistics ---
>>>>>      3 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 2034ms
>>>>>
>>>>>
>>>>>      Regards,
>>>>>
>>>>>         Matthias
>>>>>
>>>>>
>>>>>      Am 12.05.2018 um 08:28 schrieb Pedro Lino:
>>>>>
>>>>>          > > I had replied earlier but directly to the
OP.
>>>>>>      >
>>>>>          > > Something is very wrong on the Apache server
>>>>>>      > >
>>>>>          > > ping ooo-updates.apache.org
>>>>>>          PING ooo-updates.apache.org (40.79.78.1) 56(84)
bytes of
>>>>>> data.
>>>>>>          ^C
>>>>>>          --- ooo-updates.apache.org ping statistics ---
>>>>>>          108 packets transmitted, 0 received, 100% packet
loss,
>>>>>> time 106999ms
>>>>>>
>>>>>>      > >
>>>>>          > > There is no connection. The OS is irrelevant.
>>>>>>      > >
>>>>>      >> On May 11, 2018 at 9:49 PM Matthias Seidel
>>>>> <matthias.seidel@hamburg.de mailto:matthias.seidel@hamburg.de
>>>>> mailto:matthias.seidel@hamburg.de
>>>>> mailto:matthias.seidel@hamburg.de > wrote:
>>>>>      >>
>>>>>      >>
>>>>>      >> Am 11.05.2018 um 09:56 schrieb FR web forum:
>>>>>      >>
>>>>>      >> > > Hello list,
>>>>>      >>> >
>>>>>      >> > > I have an old 4.1.2 build.
>>>>>      >>> I run Help > Check for update... menu
>>>>>      >>> Status: failed
>>>>>      >>> Error reading data from the internet
>>>>>      >>> I am alone with this error?
>>>>>      >>>
>>>>>      >>> > No, you are not alone... ;-)
>>>>>      >> Normally it works for me (4.1.5 on Ubuntu) if I do
a
>>>>> second check.
>>>>>      >>
>>>>>      >> See:
>>>>> https://www.mail-archive.com/dev@openoffice.apache.org/msg33425.html
>>>>>      >>
>>>>>      >> What OS are you on?
>>>>>      >>
>>>>>      >> Regards,
>>>>>      >> Matthias
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@openoffice.apache.org
> For additional commands, e-mail: dev-help@openoffice.apache.org
>

Mime
View raw message