plc4x-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Joris Suppers <j.supp...@sotec.eu>
Subject Re: S7 DATA_BLOCKS error
Date Fri, 29 May 2020 08:20:20 GMT
Hey,

sure thing it is:
[triggeredscraper-executor-thread-4] INFO
org.apache.plc4x.java.transport.tcp.TcpChannelFactory - Configuring
Bootstrap with Configuration{local-rack=1, local-slot=1, remote-rack=0,
remot-slot=1, pduSize=1024, maxAmqCaller=8, maxAmqCallee=8,
controllerType='S7_1200'}
[triggeredscraper-scheduling-thread-3] WARN
org.apache.plc4x.java.scraper.triggeredscraper.TriggeredScraperTask -
Exception during scraping of Job ScheduleJob, Connection-Alias
DeviceSource: Error-message: null - for stack-trace change logging to DEBUG

this is using version 0.7.0

Cheers

On Fri, 29 May 2020 at 10:16, Christofer Dutz <christofer.dutz@c-ware.de>
wrote:

> Hi Joris,
>
> unfortunately images or binary attachments (I think attachments in
> general) are removed on this list.
> So we can’t see your image.
>
> Rgarding the versions:
> I would suggest to use 0.7.0 or 0.8.0-SNAPSHOT as 0.7.0-SNAPSHOT became
> the 0.7.0 release and development is proceeding on 0.8.0-SNAPSHOT.
>
> If you could post the error in a textual form, perhaps we can help you
> better.
>
> Chris
>
>
>
> Von: Joris Suppers <j.suppers@sotec.eu>
> Antworten an: "dev@plc4x.apache.org" <dev@plc4x.apache.org>
> Datum: Freitag, 29. Mai 2020 um 10:11
> An: "dev@plc4x.apache.org" <dev@plc4x.apache.org>
> Cc: CloudPlug Development <cloudplug-dev@sotec.eu>
> Betreff: S7 DATA_BLOCKS error
>
> Hey Everyone,
>
> We are currently testing the Siemens S7 connector (S7_1200) using the
> scrapper, and have come into an issue.
>
> When testing the values as shown in the "Getting Started" page (
> https://plc4x.apache.org/users/plc4j/gettingstarted.html) we can
> successfully read the following values:
> builder.addItem("value-1", "%Q0.4:BOOL");
> builder.addItem("value-2", "%Q0:BYTE");
> builder.addItem("value-3", "%I0.2:BOOL");
>
> However when testing:
> builder.addItem("value-4", "%DB.DB1.4:INT");
> There is a Connection-Alias error:[cid:ii_karwzil70]
>
> I have also tried the other syntax shown in "
> https://plc4x.apache.org/users/protocols/s7.html"  However, no luck.
>
> We are using a 0.7.0-SNAPSHOT version, I have also tested with 0.7.0.
>
> Is there something that still needs to be done? Any suggestions or
> comments would be appreciated.
>
> Many thanks,
> Joris
>
>
>
>
> --
> Joris Suppers | SOTEC | j.suppers@sotec.eu<mailto:j.suppers@sotec.eu> | T
> +49 7033 5458 72
>
>
> www.sotec.eu<http://www.sotec.eu/>
>
> SOTEC Software Entwicklungs GmbH + Co Mikrocomputertechnik KG
>
> Calwer Straße 11, D-75395 Ostelsheim
>
> Sitz Ostelsheim, Amtsgericht Stuttgart HRA 330821/HRB 330664,
> Geschäftsführer: Florian Holz
>


-- 
Joris Suppers | SOTEC | j.suppers@sotec.eu | T +49 7033 5458 72

-- 






www.sotec.eu <http://www.sotec.eu/>

SOTEC Software Entwicklungs GmbH 
+ Co Mikrocomputertechnik KG 

Calwer Straße 11, D-75395 Ostelsheim 

Sitz 
Ostelsheim, Amtsgericht Stuttgart HRA 330821/HRB 330664, Geschäftsführer: 
Florian Holz




Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message