sqoop-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Foster, Craig" <foscr...@amazon.com>
Subject Class not found when creating a link
Date Wed, 25 Nov 2015 17:30:57 GMT
N00b, so bear with me.

So, I am running through the Sqoop2 5 Minutes Demo and I know I am missing something here.
When I try to create a link, it says class not found:

sqoop:000> create link -c 2

Creating link for connector with id 2

Please fill following values to create new link object

Name: First Link


Link configuration


JDBC Driver Class: org.mariadb.jdbc.Driver

JDBC Connection String: jdbc:mysql://mysql.server/database

Username: sqoop

Password: ******

JDBC Connection Properties:

There are currently 0 values in the map:

entry# protocol=tcp

There are currently 1 values in the map:

protocol = tcp

entry#


 There are issues with entered data, please revise your input:

Name: First Link


Link configuration


Error message: Class not found

JDBC Driver Class: org.mariadb.jdbc.Driver

 Yet, I have my driver with correct permissions in /usr/lib/sqoop2/client-lib/ :

ls /usr/lib/sqoop2/client-lib/

commons-cli-1.2.jar   groovy-all-1.8.5.jar  hamcrest-core-1.3.jar  jersey-client-1.11.jar
 jline-0.9.94.jar     jsr305-1.3.9.jar  mariadb-java-client-1.3.2.jar  sqoop-common-1.99.4.jar

commons-lang-2.6.jar  guava-11.0.2.jar      jansi-1.7.jar          jersey-core-1.11.jar  
 json-simple-1.1.jar  log4j-1.2.16.jar  sqoop-client-1.99.4.jar        sqoop-shell-1.99.4.jar

In the sqoop2 script, it is added to the class path so am not sure what’s going on here.

Thanks!
Craig

Mime
View raw message