struts-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "JB (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Comment Edited] (WW-3048) %{getText('login.username')} always uses the en_US locale instead of ActionContext's locale
Date Tue, 29 May 2012 21:26:23 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/WW-3048?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=13285146#comment-13285146
] 

JB edited comment on WW-3048 at 5/29/12 9:26 PM:
-------------------------------------------------

After a cursory configuration using Struts 2 version 2.1.6 running on Tomcat 7.0.11 I am unable
to reproduce -- yet.

I will have another go and deploy to my Tomcat 6.x instance.

Note: I am not using Tiles or Spring, merely naked Struts 2.
                
      was (Author: jeffblack360):
    After a cursory configuration using Struts 2 version 2.0.9 running on Tomcat 7.0.11 I
am unable to reproduce -- yet.

I will have another go and deploy to my Tomcat 6.x instance.

Note: I am not using Tiles or Spring, merely naked Struts 2.
                  
> %{getText('login.username')} always uses the en_US locale instead of ActionContext's
locale
> -------------------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: WW-3048
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/WW-3048
>             Project: Struts 2
>          Issue Type: Bug
>          Components: Other
>    Affects Versions: 2.1.6
>         Environment: Linux(Ubuntu) 2.6.24-19-generic; Sun Java 1.5.0_16; Tomcat 6.0.18;
Intel x86 32-bit CPU; integrated with Tile 2.0.6 and Spring Framework 2.5.5
>            Reporter: jason
>             Fix For: 2.5
>
>
> I have two property files: Messages.properties (the default locale) and Messages_de.properties
(German locale). But when i use the following tag with the browser's locale set to de_DE:
> <s:textfield id="username" name="username" label="%{getText('login.username')}" />
> The output always uses the default locale's property file, i.e. Messages.properties.
I even tries to use the request_locale like this:
>  http://myserver:8080/mycontext/myaction.action?request_locale=de
> But the result is the same! 
> Then I tries to use <s:debug/> on the jsp page, and i can see the locale property
for 'myaction' object in valueStack is set to 'en_US', but the com.opensymphony.xwork2.ActionContext.locale
is set to de_DE.  
> Then I copies the code from Debug.java and put it to myaction's execute() method:
>        ValueStack stack = ActionContext.getContext().getActionInvocation().getStack();
>         
>         Iterator iter = stack.getRoot().iterator();
>         List stackValues = new ArrayList(stack.getRoot().size());
>         OgnlReflectionProvider reflectionProvider = new OgnlReflectionProvider();
>         OgnlUtil ognlUtil = new OgnlUtil();
>         reflectionProvider.setOgnlUtil(ognlUtil);
>         while (iter.hasNext()) {
>             Object o = iter.next();
>             Map values;
>             try {
>                 values = reflectionProvider.getBeanMap(o);
>             } catch (Exception e) {
>                 throw new StrutsException("Caught an exception while getting the property
values of " + o, e);
>             }        
>             System.out.print(values);
>         }
> Here i can see the  locale property for 'myaction' object in valueStack is set to de_DE,
this is correct. 
> My question is why the <s:debug/> output for myaction object's locale property
is always 'en_US' but my copied code outputs 'de_DE'? and does the "%{getText('login.username')}
ognl expression use the ActionContext's locale?  

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators: https://issues.apache.org/jira/secure/ContactAdministrators!default.jspa
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

        

Mime
View raw message