struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Paradis, André" <andre.para...@versalys.com>
Subject RE: error running struts on iPlanet
Date Tue, 28 Aug 2001 22:39:03 GMT
>Class
>org.apache.struts.taglib.html.LinkTag >not found

Tag classes are in struts.jar.

Looks like struts.jar is not visible from the java compiler.

Did you deploy a .war file using the iplanet deployment tool?  

Is it one of struts example war file?

you can check in your app folder to see
if the struts stuff is there

.../WEB-INF/lib/org/apache/struts/...

Andre

> -----Original Message-----
> From: Fletcher, Ken [mailto:ken.fletcher@trs.state.tx.us]
> Sent: Tuesday, August 28, 2001 4:22 PM
> To: 'struts-user@jakarta.apache.org'
> Subject: RE: error running struts on iPlanet
> 
> 
> Thanks Andre, but it seems I have another problem - it can't 
> seem to find
> the HtmlTag class:
> 
> Error: 500 SC_INTERNAL_SERVER_ERROR
> 
> javac error:
> d:\iplanet\ias6\ias\APPS\modules\oapiWAR\WEB-INF\compiled_jsp\
> jsp\APPS\oapiW
> AR\index.java:60: Class
> org.apache.struts.taglib.html.HtmlTag not found. Tag _JSP__1 = new
> org.apache.struts.taglib.html.HtmlTag(); ^
> d:\iplanet\ias6\ias\APPS\modules\oapiWAR\WEB-INF\compiled_jsp\
> jsp\APPS\oapiW
> AR\index.java:66: Class
> org.apache.struts.taglib.html.LinkTag not found. BodyTag _JSP__0 = new
> org.apache.struts.taglib.html.LinkTag(); ^
> d:\iplanet\ias6\ias\APPS\modules\oapiWAR\WEB-INF\compiled_jsp\
> jsp\APPS\oapiW
> AR\index.java:70: Class
> org.apache.struts.taglib.html.LinkTag not found.
> ((org.apache.struts.taglib.html.LinkTag)_JSP__0).setHref("./js
> p/userLogin.js
> p"); ^ 3 errors
> 
> Any ideas?
> 
> -----Original Message-----
> From: "Paradis, André" [mailto:andre.paradis@versalys.com]
> Sent: Tuesday, August 28, 2001 2:28 PM
> To: struts-user@jakarta.apache.org
> Subject: RE: error running struts on iPlanet
> 
> 
> Ken,
> 
> I ran across the same problem...
> 
> the tld declaration for struts-html declares a prefix of 
> "html" for all
> of its tags (like <"html:form>") etc.
> 
> When you put a "normal" html tag in your jsp page "<html>", iplanet
> interpret that to <html:> (seems a bug to me...) and tries to 
> find a tag
> that does not exist.
> 
> To avoid changing the prefix,  replace <html> with <html:html> and all
> should be fine. 
> 
> <html>
> </html>
> 
> must be changed to:
> 
> <html:html>
> </html:html>
> 
> Andre Paradis
> 
> > -----Original Message-----
> > From: Fletcher, Ken [mailto:ken.fletcher@trs.state.tx.us]
> > Sent: Tuesday, August 28, 2001 3:15 PM
> > To: 'struts-user@jakarta.apache.org'
> > Subject: error running struts on iPlanet
> > 
> > 
> > Has anyone run across this error while trying to deploy a 
> > struts app to
> > iPlanet 6.0 SP2?
> >  
> > Error: 500 SC_INTERNAL_SERVER_ERROR
> > JSP Error: Class was not found for :html
> >  
> > It runs fine using straight JSP's but when I use the 
> > struts-html.tld it
> > bombs.
> >  
> > Thanks,
> > Ken
> > 
> 

Mime
View raw message