struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "William W" <william_...@hotmail.com>
Subject Re: Validator problem (or user problem... not sure which yet)
Date Wed, 19 Jun 2002 19:21:25 GMT

Try to do something like this

<form-bean name="myForm" dynamic="true" 
type="org.apache.struts.validator.DynaValidatorForm">

Don't forget the dynamic="true"

William.


>From: wbchmura@Ensign-BickfordInd.com
>Reply-To: "Struts Users Mailing List" <struts-user@jakarta.apache.org>
>To: struts-user@jakarta.apache.org
>Subject: Validator problem (or user problem... not sure which yet)
>Date: Wed, 19 Jun 2002 15:23:43 -0400
>
>
>As I feared I am having trouble with the same spot I was having before:
>I have the DynaActionForm working well enough.  It passes through to the
>action fine, and all my data appears to be there.
>
>However, when I try to do validation with it by declaring my form bean
>as org.apache.struts.validator.DynaValidatorForm or
>DynaValidatorActionForm it does absolutely nothing validation wise.  It
>cruises right through to my action...
>
>-----
>Here is what my struts-config.xml looks like:
>
><form-bean name="formNewRequest"
>type="org.apache.struts.validator.DynaValidatorActionForm">
><set-property property="dynamic" value="true" /><form-property
>name="employeeFirstName" type="java.lang.String" initial=""
>/><form-property name="employeeLastName" type="java.lang.String"
>initial="" /><form-property name="contactInfo" type="java.lang.String"
>initial="" /><form-property name="vendorCompanyName"
>type="java.lang.String" initial="" /><form-property
>name="vendorEmployeeName" type="java.lang.String" initial=""
>/><form-property name="startDate" type="java.lang.String" initial=""
>/><form-property name="endDate" type="java.lang.String" initial=""
>/><form-property name="campus" type="java.lang.String"
>initial="Simsbury" /><form-property name="accessAreas"
>type="java.lang.String" initial="" /><form-property name="notes"
>type="java.lang.String" initial="" /></form-bean>
>
><action path="/createNew" parameter=""
>type="com.ebind.plantsec.create.actionCreateNew" name="formNewRequest"
>input="plantsec.create.new" scope="request"><forward name="continue"
>path="plantsec.create.new" redirect="false" /><forward name="success"
>path="plantsec.mainmenu" redirect="false" /></action>
>
>----------------------------------------------
>
>My validator.xml looks like so:
>
>    <formset>
>    <form name="formNewRequest">
>          <field property="employeeFirstName"
>          	   depends="required">
>          	     <arg0 key="registrationForm.firstname.displayname"/>
>          </field>
>     </form>
>     </formset>
>
>-
>
>
>
>-----Original Message-----
>From: william.wws [mailto:william_wws@hotmail.com]
>Sent: Wednesday, June 19, 2002 1:56 PM
>To: struts-user
>Subject: Re: Validator problem (or user problem... not sure which yet)
>
>
>
>Why don't you use DynaActionForm ? I don't have problem to use the
>validate
>with DynaActionForms !
>William.
>
> >From: wbchmura@Ensign-BickfordInd.com
> >Reply-To: "Struts Users Mailing List" <struts-user@jakarta.apache.org>
> >To: struts-user@jakarta.apache.org
> >Subject: Validator problem (or user problem... not sure which yet)
> >Date: Wed, 19 Jun 2002 13:42:49 -0400
> >
> >
> >Hiya,
> >
> >
> >I am having trouble getting validator to work under 1.1b (I never used
> >it before).
> >
> >I have the plug in defined, I have the validator.xml set up with my
>form
> >name like so:
> >
> ><form  name="formNewRequest">
> >  <field    property="value(employeeFirstName)"
> >    	  depends="required">
> >          	     <arg0
>key="registrationForm.firstname.displayname"/>
> ></field>
> ></form>
> >
> >Notice the property?  Can I do this?  My bean has a setValue( ) and
> >getValue( ) method that I work with.
> >
> >The result of this is nothing.  It returns back to the form page, but
> >that could be because of my normal validate routine
> >
> >The other strange thing is that although it calls my validate method in
> >my formbean any error messages disappear off into the bit bucket...
> >
> >Should I just migrate to dynaforms?  Would that be best?
> >
> >Thanks
> >
> >Bill
> >
> >
> >--
> >To unsubscribe, e-mail:
> ><mailto:struts-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
> >For additional commands, e-mail:
> ><mailto:struts-user-help@jakarta.apache.org>
>
>
>
>
>_________________________________________________________________
>Chat with friends online, try MSN Messenger: http://messenger.msn.com
>
>
>--
>To unsubscribe, e-mail:
><mailto:struts-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
>For additional commands, e-mail:
><mailto:struts-user-help@jakarta.apache.org>
>
>
>
>--
>To unsubscribe, e-mail:   
><mailto:struts-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
>For additional commands, e-mail: 
><mailto:struts-user-help@jakarta.apache.org>
>




_________________________________________________________________
Get your FREE download of MSN Explorer at http://explorer.msn.com/intl.asp.


--
To unsubscribe, e-mail:   <mailto:struts-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail: <mailto:struts-user-help@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message