struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "J. Patterson Waltz III" <patters...@hotmail.com>
Subject Character encoding problems after 1.1 to 1.2.4 upgrade
Date Tue, 04 Jan 2005 14:12:47 GMT
Hello,

I recently upgraded a J2EE/Struts web application I'm working on to the
1.2.4 version of Struts, and ever since I made this change, I've been
encountering a problem with the encoding of non-ascii character data
submitted in forms. All my pages are set to use UTF-8 encoding (via a <%@
page pageEncoding="UTF-8" contentType="text/html;charset=UTF-8"
language="java" %> directive in my master Tiles layout), and this worked
fine with Struts 1.1, with respect to data submission and display.  However,
since I upgraded to 1.2.4, data entered is now stored and redisplayed in its
"encoded" form rather than its decoded form: i.e. été becomes été

I have been searching through Apache's bugzilla and the struts-user list
archives for some indication of how to fix this issue. One thing I've tried
is to set the acceptCharset attribute of the <html:form> tag to "UTF-8," but
this did not change the results I get. In another attempt,  I set the
enctype attribute of the <html:form> tag to "text/plain; charset=UTF-8", but
this results in Struts returning a whitescreen upon submission of the form.

Thanks in advance for any suggestions you can provide.

Patterson Waltz



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@struts.apache.org
For additional commands, e-mail: user-help@struts.apache.org


Mime
View raw message