struts-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From jayachandra B <jayachandra1...@gmail.com>
Subject Re: Hello World does not work.
Date Sat, 05 Jul 2014 17:35:37 GMT
eclipse kepler ide


On Sat, Jul 5, 2014 at 10:57 PM, Ken McWilliams <ken.mcwilliams@gmail.com>
wrote:

> What IDE are you using? Knowing the IDE someone might be willing to give
> "click by click" instructions.
>
>
> On Sat, Jul 5, 2014 at 7:23 AM, Jim Anderon <jim_anderson@jjajava.com>
> wrote:
>
> >
> > index.jsp is in my hello_world.war file and hello_world.war is at
> > /var/lib/tomcat6/webapps/hello_world/hello_world.war.
> >
> > I have used the web.xml file, unchanged, from the tutorial area. Here is
> > the content, where the line numbers are
> > inserted by my editor and are not part of the file:
> >
> >
> >   1 <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> >   2 <web-app id="WebApp_ID" version="2.4" xmlns="http://java.sun.com/
> > xml/ns/j2ee" xmlns:xsi="http://www.w3.org/200    1/XMLSchema-instance"
> > xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/j2ee
> > http://java.sun.com/xml/ns/j2ee/web-    app_2_4.xsd">
> >   3 <display-name>Hello World Struts 2</display-name>
> >   4 <welcome-file-list>
> >   5 <welcome-file>index.jsp</welcome-file>
> >   6 </welcome-file-list>
> >   7
> >   8
> >   9 <filter>
> >  10 <filter-name>struts2</filter-name>
> >  11 <filter-class>org.apache.struts2.dispatcher.ng.filter.
> > StrutsPrepareAndExecuteFilter</filter-class>
> >  12 </filter>
> >  13
> >  14 <filter-mapping>
> >  15 <filter-name>struts2</filter-name>
> >  16 <url-pattern>/*</url-pattern>
> >  17 </filter-mapping>
> >  18
> >  19 </web-app>
> >
> > I can see there is some struts filtering, but at this point I do not know
> > if something needs to be changed.
> >
> >
> > Jim A.
> >
> >
> >
> >
> > On 07/05/2014 10:08 AM, jayachandra B wrote:
> >
> >> do you have index.jsp in your webContent folder and did you configure
> >> struts2 filter in web.xml?
> >>
> >>
> >> On Sat, Jul 5, 2014 at 5:33 PM, Jim Anderon <jim_anderson@jjajava.com
> >> <mailto:jim_anderson@jjajava.com>> wrote:
> >>
> >>
> >>     Hello All,
> >>
> >>     I am an experienced programmer, but inexperienced in web
> >>     programming and a total newbie to struts.
> >>     Struts looks like it will be very useful to my web programming so
> >>     I have ventured into the tutorials to
> >>     start learning how to use it. I ran the first tutorial
> >>     'basic_struts' successfully. Next, I am trying to
> >>     run the 'Hello World' tutorial, but it is failing. I could use
> >>     some suggestions on what may be wrong and
> >>     some suggestions on debug methodology when using struts. Or at
> >>     least pointers on where to looking
> >>     for debugging techniques.  I am trying to do some reading to teach
> >>     myself, but I'm floundering at this
> >>     point.
> >>
> >>     I'm running crunchbang Linux, using firefox 30.0, which is close
> >>     to the latest edition. By the way, I'm
> >>     aware of the firefox 'web console' but a beginner with that tool
> >>     so I have not taken advantage of it so far.
> >>     I'm running the tomcat6 server on my localhost.
> >>
> >>     I have read the tutorial for 'Hello World' from:
> >>
> >>     *
> >>     *file:///usr/share/struts/struts-2.3.16.3/docs/hello-
> >> world-using-struts-2.html
> >>
> >>     I have read each step in that tutorial and verified that the
> >>     source code explained in the tutorial
> >>     is in my sand box. I ran 'mvn clean project' and got a successful
> >>     build. Then then copied the
> >>     hello_world.war file to:
> >>
> >>     * * /var/lib/tomcat6/webapps/hello_world
> >>     *
> >>     *enter the URL:
> >>
> >>     http://localhost:8080/hello_world/index.action
> >>
> >>     in the address box on Firefox and got the following error from
> tomcat:
> >>
> >>
> >>     ----------------Start Error
> >>     Window------------------------------------------------------
> >> ------------------------------------------------------------
> >> -------------------------------------------
> >>
> >>     HTTP Status 404 - /hello_world/index.action
> >>     ------------------------------------------------------------
> >> ------------
> >>     *type* Status report
> >>     *message* _/hello_world/index.action_
> >>     *description* _The requested resource (/hello_world/index.action)
> >>     is not available._
> >>     ------------------------------------------------------------
> >> ------------
> >>     Apache Tomcat/6.0.35
> >>
> >>     -------------------End Error Window
> >>     ------------------------------------------------------------
> >> ------------------------------------------------------------
> >> ----------------------------------
> >>
> >>
> >>     My other webapps run ok out of /var/lib/tomcat6/webapps, so I at
> >>     least know my environment is set up
> >>     correctly, at least for the most part. When I check directory
> >>     permissions from the /var/lib/tomcat6/webapps/hello_world
> >>     directory, I get:
> >>
> >>     % ls -ld . *
> >>     drwxr-xr-x 2 jimA jimA    4096 Jul  2 09:15 .
> >>     -rw-r--r-- 1 jimA jimA 3991999 Jul  4 15:29 hello_world.war
> >>
> >>     I thought about attaching the hello_world.war file, but because it
> >>     is 4M-bytes, I decided not to. If someone would like
> >>     to see it, I can provide it or a portion of it.
> >>
> >>     I feel like there is an obvious error in my set up, but I cannot
> >>     see it. Can anyone offer some suggestions?
> >>
> >>     Regards,
> >>     Jim Anderson
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >>
> >> --
> >> Thanks and Regards
> >> Jayachandra
> >>
> >>
> >
>



-- 
Thanks and Regards
Jayachandra

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message