subversion-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stefan Sperling <s...@elego.de>
Subject Re: svnserve and ldap status ?
Date Tue, 23 Mar 2010 12:09:28 GMT
On Tue, Mar 23, 2010 at 01:00:09PM +0100, Remi wrote:
> Hi everyone,
> 
> I'm trying to set up svnserve to work with ldap using sasl. But actually it
> can't get it work.
> 
> Since svn 1.6.5, svnserve should work with sasl. From
> http://svn.apache.org/repos/asf/subversion/tags/1.6.5/CHANGES, I read :
>  * allow PLAIN and LOGIN mechanisms with SASL in svnserve (r38205)
> 
> I've read many things about ldap/sasl/svnserve on the network, but I cannot
> find a correct configuration.
> 
> 1) saslauth (using config file /etc/saslauthd.conf).
> My saslauth config is correct, as I can use testsaslauthd successfully
> 
> 2) svnserve
> Here is my config files for svn serve to work with sasl :
> 
> 2.a) svnserve.conf
> anon-access = none
> auth-access = write
> [sasl]
> use-sasl = true
> 
> 2.b) /usr/lib/sasl2/svn.conf
> sasl_pwcheck_method: auxprop
> auxprop_plugin: sasldb
> mech_list: LOGIN
> 
> When I try to checkout files, I get this error :
> svn: Authentication error from server: SASL(-13): user not found: checkpass
> failed
> 
> When I change mech_list to PLAIN, I get this error :
> svn: Authentication error from server: SASL(-13): user not found: Password
> verification failed
> 
> 
> Does anyone set up this kind of configuration successfully ? Please say yes
> and provide config ;)

Thanks for trying.

The developer who did the SASL stuff isn't active anymore.
I have not seen a single person who got it to work yet, and I haven't
tried setting it up myself. I made the PLAIN/LOGIN change you quoted
above, knowing that this is required for interaction with saslauthd.
I was hoping that this change would allow someone out there to
get a working configuration figured out and share it.
Maybe that someone is you? :)

Stefan

Mime
View raw message