subversion-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Patrick May <patrick....@mac.com>
Subject Re: Problem building on OS X Lion
Date Sun, 24 Mar 2013 14:56:53 GMT
	Thanks for the reply.  I just tried setting CFLAGS and CPPFLAGS to -m32, but then I get errors
about linking to sqlite libraries compiled with a different version.  I tried reinstalling
apr and apr-util but that didn't solve the problem.  Do you know where I can get the correct
libraries?

Thanks,

Patrick

On Mar 23, 2013, at 10:38 PM, Bert Huijben <bert@qqmail.nl> wrote:

> 
> 
>> -----Original Message-----
>> From: Patrick May [mailto:patrick.may@mac.com]
>> Sent: zaterdag 23 maart 2013 14:29
>> To: users@subversion.apache.org
>> Subject: Problem building on OS X Lion
>> 
>> 	I downloaded the subversion-1.7.8 tar ball and attempted to build it
>> on OS X 10.8.3 with the latest version of Xcode installed.  After
> "configure --
>> prefix=/usr/local", running make gives the errors attached below.  Is
> there
>> something wrong with my build environment?
>> 
>> Thanks,
>> 
>> Patrick
>> 
>> cd subversion/svn && /bin/sh /Users/Patrick/packages/subversion-
>> 1.7.8/libtool --tag=CC --silent --mode=link gcc  -g -O2
> -Werror=implicit-
>> function-declaration   -rpath /usr/local/lib  -o svn  add-cmd.lo
> blame-cmd.lo
>> cat-cmd.lo changelist-cmd.lo checkout-cmd.lo cleanup-cmd.lo commit-
>> cmd.lo conflict-callbacks.lo copy-cmd.lo delete-cmd.lo diff-cmd.lo export-
>> cmd.lo help-cmd.lo import-cmd.lo info-cmd.lo list-cmd.lo lock-cmd.lo log-
>> cmd.lo main.lo merge-cmd.lo mergeinfo-cmd.lo mkdir-cmd.lo move-cmd.lo
>> notify.lo patch-cmd.lo propdel-cmd.lo propedit-cmd.lo propget-cmd.lo
>> proplist-cmd.lo props.lo propset-cmd.lo relocate-cmd.lo resolve-cmd.lo
>> resolved-cmd.lo revert-cmd.lo status-cmd.lo status.lo switch-cmd.lo tree-
>> conflicts.lo unlock-cmd.lo update-cmd.lo upgrade-cmd.lo util.lo
>> ../../subversion/libsvn_client/libsvn_client-1.la
>> ../../subversion/libsvn_wc/libsvn_wc-1.la
>> ../../subversion/libsvn_ra/libsvn_ra-1.la
>> ../../subversion/libsvn_delta/libsvn_delta-1.la
>> ../../subversion/libsvn_diff/libsvn_diff-1.la
>> ../../subversion/libsvn_subr/libsvn_subr-1.la -laprutil-1 -lapr-1
> -L/usr/local/lib
>> -lneon -lz -L/opt/local/lib -lssl -lcrypto -dynamic
> -Wl,-search_paths_first -
>> lkrb5 -lexpat -framework Security -framework CoreFoundation -framework
>> CoreServices
>> ld: warning: ignoring file /usr/local/lib/libaprutil-1.dylib, missing
> required
>> architecture x86_64 in file /usr/local/lib/libaprutil-1.dylib (2 slices)
>> ld: warning: ignoring file /usr/local/lib/libapr-1.dylib, missing required
>> architecture x86_64 in file /usr/local/lib/libapr-1.dylib (2 slices)
>> ld: warning: ignoring file /usr/local/lib/libz.a, file was built for
> archive which is
>> not the architecture being linked (x86_64): /usr/local/lib/libz.a
>> ld: warning: ignoring file /usr/local/lib/libexpat.dylib, missing required
>> architecture x86_64 in file /usr/local/lib/libexpat.dylib (2 slices)
>> Undefined symbols for architecture x86_64:
> 
> It looks like you're trying to buil dan x64 version of subversion, but you
> only have a x86 version of the required dependency apr.
> 
> You should either install a x64 apr first, or build subversion as x86.
> (I would recommend doing whatever is easier for you, as the result will be
> virtually the same. Subversion doesn't need that much memory)
> 
> 	Bert
> 


Mime
View raw message