subversion-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Werner Freund <wsfre...@gmail.com>
Subject Compilation issues
Date Fri, 19 Jun 2015 13:54:05 GMT
I wanted to install a newer version of svn without root access. On
ubuntu, the apt-get version is:

`svn --version`
> svn, version 1.8.8 (r1568071)

While I would like to install the more recent one `subversion-1.8.13`.

The server I am doing this hasn't the apr, apr-util installed, for
this, I've also installed them on standalone:

    cd $HOME
    mkdir custom_installed
    cd custom_installed
    # Install apr
    wget ftp://mirror.switch.ch/mirror/apache/dist//apr/apr-1.5.2.tar.gz
    tar xvfz apr-1.5.2.tar.gz
    cd apr-1.5.2
    ./configure —prefix=$HOME/custom_installed
    make
    make test
    make install
    cd ..

    # Install apu
    wget ftp://mirror.switch.ch/mirror/apache/dist//apr/apr-util-1.5.4.tar.gz
    tar xvfz apr-util-1.5.4.tar.gz
    cd apr-util-1.5.4
    ./configure --prefix=$HOME/custom_installed
--with-apr=$HOME/custom_installed
    make
    make test
    make install
    cd ..

It seems to be correctly installed on the custom_installed, it has the
following include, lib and bin archives:

`ls lib`

> apr.exp     aprutil.exp  libapr-1.la  libapr-1.so.0
> libaprutil-1.a   libaprutil-1.so    libaprutil-1.so.0.5.4 apr-util-1
> libapr-1.a   libapr-1.so  libapr-1.so.0.5.2  libaprutil-1.la
> libaprutil-1.so.0  pkgconfig

`ls include/apr-1`

> apr_allocator.h  apr_dbm.h        apr_general.h       apr_ldap_init.h
> apr_mmap.h            apr_queue.h    apr_signal.h
> apr_thread_pool.h    apr_want.h apr_anylock.h    apr_dso.h
> apr_getopt.h        apr_ldap_option.h  apr_network_io.h
> apr_random.h   apr_skiplist.h      apr_thread_proc.h    apr_xlate.h
> apr_atomic.h     apr_env.h        apr_global_mutex.h
> apr_ldap_rebind.h  apr_optional.h        apr_reslist.h  apr_strings.h
> apr_thread_rwlock.h  apr_xml.h apr_base64.h     apr_errno.h      apr.h
> apr_ldap_url.h     apr_optional_hooks.h  apr_ring.h     apr_strmatch.h
> apr_time.h           apu_errno.h apr_buckets.h    apr_escape.h
> apr_hash.h          apr_lib.h          apr_poll.h            apr_rmm.h
> apr_support.h       apr_uri.h            apu.h apr_crypto.h
> apr_file_info.h  apr_hooks.h         apr_md4.h          apr_pools.h
> apr_sdbm.h     apr_tables.h        apr_user.h           apu_version.h
> apr_date.h       apr_file_io.h    apr_inherit.h       apr_md5.h
> apr_portable.h        apr_sha1.h     apr_thread_cond.h   apr_uuid.h
> apu_want.h apr_dbd.h        apr_fnmatch.h    apr_ldap.h
> apr_memcache.h     apr_proc_mutex.h      apr_shm.h
> apr_thread_mutex.h  apr_version.h

`ls bin`

> apr-1-config  apu-1-config

However, when I am trying to install the svn, either using the tarball:

    wget http://apache.claz.org/subversion/subversion-1.8.13.tar.gz
    tar xvfz subversion-1.8.13.tar.gz
    cd subversion-1.8.13
    wget http://www.sqlite.org/sqlite-amalgamation-3071501.zip
    unzip sqlite-amalgamation-3071501.zip
    mv sqlite-amalgamation-3071501 sqlite-amalgamation
    ./configure --prefix=$HOME/custom_installed
--with-apr=$HOME/custom_installed
--with-apr-util=$HOME/custom_installed
    make

or the svn trunk:

    svn co https://svn.apache.org/repos/asf/subversion/trunk svn
    cd svn
    # get SQLite amalgamation if required
    chmod +x autogen.sh
    ./autogen.sh
    wget http://www.sqlite.org/sqlite-amalgamation-3071501.zip
    unzip sqlite-amalgamation-3071501.zip
    mv sqlite-amalgamation-3071501 sqlite-amalgamation
    ./configure —prefix=$HOME/custom_installed
--with-apr=$HOME/custom_installed
--with-apr-util=$HOME/custom_installed
    make

I keep getting this error:

> libtool: link: warning: library
> `/home/wsfreund/custom_installed/lib/libapr-1.la' was moved. /bin/sed:
> can't read /usr/local/apr/lib/libapr-1.la: No such file or directory
> libtool: link: `/usr/local/apr/lib/libapr-1.la' is not a valid libtool
> archive make: *** [subversion/libsvn_subr/libsvn_subr-1.la] Error 1

during the linkage:

    cd subversion/libsvn_subr && /bin/bash
"/home/wsfreund/custom_installed/svn/libtool" --tag=CC --silent
--mode=link gcc  -g -O2  -g -O2 -pthread    -rpath
/home/wsfreund/custom_installed/lib -version-info 0 -Wl,--no-undefined
-o libsvn_subr-1.la  adler32.lo atomic.lo auth.lo base64.lo
bit_array.lo cache-inprocess.lo cache-membuffer.lo cache-memcache.lo
cache.lo cache_config.lo checksum.lo cmdline.lo compat.lo compress.lo
config.lo config_auth.lo config_file.lo config_win.lo crypto.lo
ctype.lo date.lo debug.lo deprecated.lo dirent_uri.lo dso.lo eol.lo
error.lo fnv1a.lo gpg_agent.lo hash.lo io.lo iter.lo lock.lo log.lo
macos_keychain.lo magic.lo md5.lo mergeinfo.lo mutex.lo nls.lo
object_pool.lo opt.lo packed_data.lo path.lo pool.lo prefix_string.lo
prompt.lo properties.lo quoprint.lo root_pools.lo simple_providers.lo
skel.lo sorts.lo spillbuf.lo sqlite.lo sqlite3wrapper.lo
ssl_client_cert_providers.lo ssl_client_cert_pw_providers.lo
ssl_server_trust_providers.lo stream.lo string.lo subst.lo sysinfo.lo
target.lo temp_serializer.lo time.lo token.lo types.lo user.lo
username_providers.lo utf.lo utf8proc.lo utf_validate.lo utf_width.lo
validate.lo version.lo win32_crashrpt.lo win32_crypto.lo
win32_xlate.lo x509info.lo x509parse.lo xml.lo
-L/home/wsfreund/custom_installed/lib -laprutil-1
-L/home/wsfreund/custom_installed/lib -lapr-1 -lexpat -lz  -ldl
-lpthread


What is most strange, I don't have a clue **why** it wants to find it
on `/usr/local/apr/lib/libapr-1.la`, since it should find it on
`/home/wsfreund/custom_installed/lib`…

This was also reported at http://superuser.com/q/929965/150684

Thanks in advance!

Mime
View raw message