subversion-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Cooke, Mark" <mark.co...@siemens.com>
Subject RE: Compiling ZLIB for svn 1.9.3 on Windows 7 using MSVC 2008
Date Wed, 30 Dec 2015 16:06:30 GMT
[Updates below]

> -----Original Message-----
> From: Cooke, Mark [mailto:mark.cooke@siemens.com]
> Sent: 30 December 2015 15:56
> 
> Folks,
> 
> I was having issues compiling httpd and svn for use with Trac (via the python
> 2.7 bindings).  I have compiled httpd 2.4.18 (with apr 1.5.1, apr-util 1.5.4,
> apr-iconv 1.2.1, openssl 1.0.2e, pcre 1.3.8 and mod_wsgi 4.4.21) and am now
> trying to compile svn.
> 
> I noted the comments about zlibstat and ZLIB_WINAPI [1][2], so I edited:
> - zconf.h (added #define ZLIB_WINAPI)
> - bld_ml32.bat (added the /safeseh switch to both lines)
> ...and ran:
> - vcbuild /rebuild contrib\vstudio\vc9\zlibvc.sln "Release|Win32"
> 
> This seems to compile OK so I copied the zlibstat.lib up to the zlib root.
> 
> [1] http://svn.apache.org/repos/asf/subversion/trunk/INSTALL (section E4
> ZLib)
> [2] http://www.tannerhelland.com/5076/compile-zlib-winapi-wapi-stdcall/
> 
> Next I built SERF 1.3.8:
> 
> > scons.py APR=\svn\httpd\srclib\apr APU=\svn\httpd\srclib\apr-util
> OPENSSL=\svn\httpd\srclib\openssl ZLIB=\svn\zlib
> 
> ...which reports success so I unpacked sqlite-amalgamation-3090200 and called
> gen-make:
> 
> gen-make.py -t vcproj --vsnet-version=2008 --with-httpd=D:\svn\httpd --with-
> openssl=d:\svn\httpd\srclib\openssl --with-serf=d:\svn\serf --with-
> sqlite=d:\svn\sqlite --with-swig=c:\programs\swig --with-zlib=d:\svn\zlib
> 
> ...and tried to build using subversion_vcnet.sln which resulted in lots of
> errors such as "error LNK2001: unresolved external symbol _inflate" for a
> number of functions that all look like they come from zlib (plus some
> expected errors due to not having Perl etc.)
> 
> 
> In the end I got it running by _removing_ all the ZLIB_WINAPI defines in the
> Visual Studio project files and _not_ defining ZLIB_WINAPI in the main config
> file: this is the opposite of the advice in [1]!
> 
> Does this sound correct?  If so I think the INSTALL file needs updating.

I get one test failure but it looks bad:-

START: checksum-test.exe
PASS:  checksum-test 1: checksum parse
PASS:  checksum-test 2: checksum emptiness
PASS:  checksum-test 3: zero checksum matching
svn_tests: E200006: Decompressed data doesn't match expected size or crc with blocksize 17:
Found crc32=0x3a74e3ee, size=241883.
Verify your ZLib installation, as this should never happen
FAIL:  checksum-test 4: zlib expansion test (zlib regression)
PASS:  checksum-test 5: zero checksum cross-type matching
PASS:  checksum-test 6: checksum (de-)serialization
END: checksum-test.exe

...so it looks like my "fix" may be wrong?  Any suggestions?

I'm off for tonight but I will try a clean rebuild of ZLib/serf/svn tomorrow morning if nothing
else is suggested...

Many thanks,

~ Mark C


Mime
View raw message