tomcat-taglibs-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Mark Scott" <msc...@outerforce.com>
Subject RE: Taglib URI error in Weblogic60
Date Wed, 14 Feb 2001 21:23:42 GMT
Sorry, for being a pain...

It seem as though the translation mechanism is falty,
It seems that you must specify the context-relative path as the uri
value instead..
			uri="/WEB-INF/taglib.tld"

So I'm not sure if the error that shoes itsel using this method is related,
but now I get this mesg that seems to be throwing up my classpath..

Any Ideas ?
cheers...
------------------------------------------------------
Failed to parse compiler output:
java.io.IOException: CreateProcess: C:\bea\jdk130 -classpath
C:\bea\jdk130\jre\lib\rt.jar;C:\bea\jdk130\jre\lib\i18n.jar;C:\bea\jdk130\jr
e\lib\sunrsasign.jar;C:\bea\jdk130\jre\classes;.;C:\bea\wlserver60\config\de
vdomain\applications\DefaultWebApp_myserver\WEB-INF\lib\input.jar;C:\bea\wls
erver60\config\devdomain\applications\DefaultWebApp_myserver\WEB-INF\lib\jax
p.jar;C:\bea\wlserver60\config\devdomain\applications\DefaultWebApp_myserver
\WEB-INF\lib\parser.jar;C:\bea\wlserver60\config\devdomain\applications\Defa
ultWebApp_myserver\WEB-INF\lib\request.jar;C:\bea\wlserver60\config\devdomai
n\applications\DefaultWebApp_myserver\WEB-INF\lib\xsl.jar;C:\bea\wlserver60\
config\devdomain\applications\DefaultWebApp_myserver\WEB-INF\lib\xalan.jar;C
:\bea\wlserver60\config\devdomain\applications\DefaultWebApp_myserver\WEB-IN
F\lib\xerces.jar;C:\bea\wlserver60\config\devdomain\applications\DefaultWebA
pp_myserver\WEB-INF\lib\jdom.jar;C:\bea\wlserver60\config\devdomain\applicat
ions\DefaultWebApp_myserver\WEB-INF\lib\gnu-regexp-1.0.8.jar;\config\devD
	at java.lang.Win32Process.create(Native Method)
	at java.lang.Win32Process.(Win32Process.java:66)
	at java.lang.Runtime.execInternal(Native Method)
	at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:551)
	at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:477)
	at java.lang.Runtime.exec(Runtime.java:443)
	at weblogic.utils.Executable.exec(Executable.java:144)
	at weblogic.utils.Executable.exec(Executable.java:108)
	at
weblogic.utils.compiler.CompilerInvoker.compileMaybeExit(CompilerInvoker.jav
a:422)
	at
weblogic.utils.compiler.CompilerInvoker.compile(CompilerInvoker.java:249)
	at weblogic.servlet.jsp.JspStub.compilePage(JspStub.java:302)
	at weblogic.servlet.jsp.JspStub.prepareServlet(JspStub.java:181)
	at
weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.getServlet(ServletStubImpl.java:29
5)
	at
weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.invokeServlet(ServletStubImpl.java
:204)
	at
weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.invokeServlet(WebAppServletCo
ntext.java:1127)
	at
weblogic.servlet.internal.ServletRequestImpl.execute(ServletRequestImpl.java
:1529)
	at weblogic.kernel.ExecuteThread.execute(ExecuteThread.java:137)
	at weblogic.kernel.ExecuteThread.run(ExecuteThread.java:120)
----------------------------------------------------------------------------
-----
-----Original Message-----
From: hans@servlets.net [mailto:hans@servlets.net]On Behalf Of Hans
Bergsten
Sent: Wednesday, February 14, 2001 3:02 PM
To: taglibs-user@jakarta.apache.org
Subject: Re: Taglib URI error in Weblogic60


Mark Scott wrote:
>
> Hi All,
> having some trouble deploying my custom Tag, this is the error...
> thanks in advance
> Parsing of JSP File '/test/tagpage.jsp' failed:
> /test/tagpage.jsp(1): Could not parse deployment descriptor:
> java.io.IOException: cannot resolve 'taglib' into a valid tag library
> probably occurred due to an error in /test/tagpage.jsp line 1:
> <%@ taglib uri="taglib" prefix="input" %>

The value of the uri attribute must be either a symbolic name that's
mapped to the real location of the TLD (or JAR file containing the TLD)
in the web.xml file, or the path for the TLD (or JAR file with TLD).

You're using the first approach but it seems like WL is not spec compliant
and doesn't do the translation from your symbolic name ("taglib") to the
location correctly. Try specifying the context-relative path as the uri
value instead, i.e.

  uri="/WEB-INF/taglib.tld"

I also suggest you report this to BEA, so they can fix their container.

Hans

>  ------------------------------
> my directories look like this
>
> myserver
>         test
>             - tagpage.jsp
>
> WEB-INF
> -web.xml
> -taglib.tld
> -------------------------------
> my code:
>
> in jsp
>
>         -<%@ taglib uri="taglib" prefix="input" %>
>
> in web.xml
>
>         -<?xml version="1.0" ?>
>         <!DOCTYPE web-app PUBLIC "-//Sun Microsystems, Inc.//DTD Web
Application
> 1.2//EN" "http://java.sun.com/j2ee/dtds/web-app_2_2.dtd">
> <web-app>
>         <taglib>
>                 <taglib-uri>taglib</taglib-uri>
>                 <taglib-location>/WEB-INF/taglib.tld</taglib-location>
>         </taglib>
> </web-app>

--
Hans Bergsten		hans@gefionsoftware.com
Gefion Software		http://www.gefionsoftware.com
Author of JavaServer Pages (O'Reilly), http://TheJSPBook.com


Mime
View raw message