tomcat-taglibs-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Warner Onstine" <war...@warneronstine.com>
Subject Re: jdbc taglib problem
Date Wed, 04 Apr 2001 02:53:05 GMT
Uh, never mind I found the problem (an unclosed comment tag), although a
little baffled why a different error wasn't thrown, as I had this problem
earlier and it pointed out the other spots to me. Oh well...

-warner
----- Original Message -----
From: "Warner Onstine" <warner@warneronstine.com>
To: <taglibs-user@jakarta.apache.org>
Sent: Tuesday, April 03, 2001 6:33 PM
Subject: Re: jdbc taglib problem


> To clarify it appears to be dying at this line:
>
> try {
>       Connection conn = (Connection)pageContext.getAttribute(_connId);
>       _statement = conn.createStatement();
>       pageContext.setAttribute(getId(), _statement);
>     } catch (SQLException e) {
>       throw new JspTagException(e.toString());
>     }
>  where _statement = conn.createStatement() is called.
>
> -warner
>
> ----- Original Message -----
> From: "Warner Onstine" <warner@warneronstine.com>
> To: "taglibs-user" <taglibs-user@jakarta.apache.org>
> Sent: Tuesday, April 03, 2001 5:07 PM
> Subject: jdbc taglib problem
>
>
> > Hi all,
> > I am having a problem using the jdbc taglib. After following the
> > docuemntation I am still receiving this error:
> >
> > --------------------------------------------------
> > Root Cause:
> > java.lang.NullPointerException
> >  at
> >
>
org.apache.taglibs.jdbc.statement.StatementImplTag.doStartTag(StatementImplT
> > ag.java:137)
> >  at org.apache.jsp.genre_jsp._jspService(genre_jsp.java:70)
> >  at org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:107)
> >
> > -------------------------------------------------
> > When trying to connect with my database using this .jsp
> >
> > <%-- open a database query -->
> > <sql:connection id="conn1">
> >     <sql:url>jdbc:mysql://64.165.39.221/reviews</sql:url>
> >     <sql:driver>org.gjt.mm.mysql.Driver</sql:driver>
> >     <sql:userId>******</sql:userId> (note not actually stars!)
> >     <sql:password>******</sql:password> (note not actually stars!)
> > </sql:connection>
> >
> > <%-- open a database query --%>
> > <table>
> > <sql:statement id="stmt1" conn="conn1">
> >     <sql:query>
> >     select * from tbl_moviegenre
> >     </sql:query>
> >     <%-- loop through the rows of the query
> >     <sql:resultSet id="rset">
> >         <tr>
> >             <td>Primary key :: <sql:getColumn position="1"/></td>
> >             <td>Genre :: <sql:getColumn position="2"/></td>
> >         </tr>
> >     </sql:resultSet> --%>
> >     <sql:execute ignoreErrors="true"/>
> > </sql:statement>
> > </table>
> >
> > <sql:closeConnection conn="conn1"/>
> > --------------------------------------
> >
> > Now this works fine in a servlet with the same url, user, password.  So
I
> > know it isn't my setup. Any ideas? This has been driving me nuts for the
> > past 2 hours.
> >
> > Thanks in advance!
> >
> > -warner
> >
> >
>
>


Mime
View raw message