tomee-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Romain Manni-Bucau <rmannibu...@gmail.com>
Subject Re: Problem deploying using Maven plugin
Date Tue, 24 Sep 2013 15:52:24 GMT
Hi

that sounds normal since in fact the unpacked archive will be deployed the
first time. Maybe we could just correct the path in the plugin...

*Romain Manni-Bucau*
*Twitter: @rmannibucau <https://twitter.com/rmannibucau>*
*Blog: **http://rmannibucau.wordpress.com/*<http://rmannibucau.wordpress.com/>
*LinkedIn: **http://fr.linkedin.com/in/rmannibucau*
*Github: https://github.com/rmannibucau*



2013/9/24 Esben Rugbjerg <esbenrugbjerg@gmail.com>

> I found the solution. The plugin is apparently not moving the WAR anywhere.
> It only unpacks the WAR in the folder where the WAR is located. Therefore
> the only difference between the two paths are that the one for deploying
> includes the period and the war extension '.war'. My two paths look like
> this:
>
> Deploy path:
>
> ${project.build.directory}${file.separator}${project.build.finalName}.${project.packaging}
>
> Undeploy path;
> ${project.build.directory}${file.separator}${project.build.finalName}
>
> When I started on this task I thought the TomEE Maven plugin has the same
> functionality as the Tomcat plugin which can deploy a WAR file on a remote
> server and undeploy it again. This turns out not to be the case. Maybe I
> can find time to extend the plugin some time in the future
>
> Regards
> Esben
>
>
> On Tue, Sep 24, 2013 at 4:19 PM, Romain Manni-Bucau
> <rmannibucau@gmail.com>wrote:
>
> > The path needs to be the deployed path. I don't recall if it is logged
> when
> > deploying but it is for sure in the container logs
> >
> > *Romain Manni-Bucau*
> > *Twitter: @rmannibucau <https://twitter.com/rmannibucau>*
> > *Blog: **http://rmannibucau.wordpress.com/*<
> > http://rmannibucau.wordpress.com/>
> > *LinkedIn: **http://fr.linkedin.com/in/rmannibucau*
> > *Github: https://github.com/rmannibucau*
> >
> >
> >
> > 2013/9/24 Esben Rugbjerg <esbenrugbjerg@gmail.com>
> >
> > > I am not sure what you mean. I need to be able to do it through the
> > > tomee-plugin because the tests eventually need to be executed against a
> > > test server where the production version of the WAR must be deployed
> on.
> > >
> > > I have made a new workspace on a local drive so now I can deploy and
> run
> > > the tests. That is nice but doesn't solve the basic problem.
> > >
> > > Next I want to undeploy the WAR when I have tested it. I am trying to
> use
> > > the following configuration
> > >
> > > <execution>
> > > <id>tomee-undeploy</id>
> > > <goals>
> > >  <goal>undeploy</goal>
> > > </goals>
> > > <phase>post-integration-test</phase>
> > >  <configuration>
> > > <tomeeVersion>1.5.2</tomeeVersion>
> > >  <tomeeClassifier>plus</tomeeClassifier>
> > >  <tomeeHost>${tomeeHostName}</tomeeHost>
> > >  <tomeeHttpPort>${tomee.http.port}</tomeeHttpPort>
> > >  <path>${warToDeployPath}</path>
> > >
> > > </configuration>
> > >  </execution>
> > >
> > > where the path comes from this definition
> > >
> > >
> >
> <warToDeployPath>${project.build.directory}\${project.build.finalName}.${project.packaging}</warToDeployPath>
> > >
> > > This works for the deployment execution but not for the undeploy
> > execution
> > > which gives the following error
> > >
> > > [INFO] --- tomee-maven-plugin:1.5.2:undeploy (tomee-undeploy) @
> > > DeployService ---
> > > [DEBUG] Configuring mojo
> > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.5.2:undeploy from plugin
> > > realm
> > ClassRealm[plugin>org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.5.2,
> > > parent: sun.misc.Launcher$AppClassLoader@709db0ad]
> > > [DEBUG] Configuring mojo
> > > 'org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.5.2:undeploy' with basic
> > > configurator -->
> > > [DEBUG]   (f) path =
> C:\workspace1\DeployService\target\DeployService.war
> > > [DEBUG]   (f) tomeeHost = localhost
> > > [DEBUG]   (f) tomeeHttpPort = 36913
> > > [DEBUG] -- end configuration --
> > > sep 24, 2013 3:46:14 PM org.apache.openejb.client.EventLogger log
> > > INFO: RemoteInitialContextCreated{providerUri=
> > > http://localhost:36913/tomee/ejb}
> > > [INFO]
> > >
> ------------------------------------------------------------------------
> > > [INFO] BUILD FAILURE
> > > [INFO]
> > >
> ------------------------------------------------------------------------
> > > [INFO] Total time: 4.927s
> > > [INFO] Finished at: Tue Sep 24 15:46:14 CEST 2013
> > > [INFO] Final Memory: 21M/334M
> > > [INFO]
> > >
> ------------------------------------------------------------------------
> > > [ERROR] Failed to execute goal
> > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.5.2:undeploy
> > (tomee-undeploy)
> > > on project DeployService: Execution tomee-undeploy of goal
> > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.5.2:undeploy failed:
> > > C:\workspace1\DeployService\target\DeployService.war -> [Help 1]
> > > org.apache.maven.lifecycle.LifecycleExecutionException: Failed to
> execute
> > > goal org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.5.2:undeploy
> > > (tomee-undeploy) on project DeployService: Execution tomee-undeploy of
> > goal
> > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.5.2:undeploy failed:
> > > C:\workspace1\DeployService\target\DeployService.war
> > >
> > > In the docs it says that the path should be the same but that doesn't
> > seem
> > > to be the case ?
> > >
> > > Regards
> > > Esben
> > >
> > >
> > > On Tue, Sep 24, 2013 at 2:34 PM, Romain Manni-Bucau
> > > <rmannibucau@gmail.com>wrote:
> > >
> > > > Maybe cause java is faked by the path on windows. basically you can
> > > deploy
> > > > from maven (mvn:groupid:artifactid:version:war) or http on trunk
> > > >
> > > > *Romain Manni-Bucau*
> > > > *Twitter: @rmannibucau <https://twitter.com/rmannibucau>*
> > > > *Blog: **http://rmannibucau.wordpress.com/*<
> > > > http://rmannibucau.wordpress.com/>
> > > > *LinkedIn: **http://fr.linkedin.com/in/rmannibucau*
> > > > *Github: https://github.com/rmannibucau*
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > 2013/9/24 Esben Rugbjerg <esbenrugbjerg@gmail.com>
> > > >
> > > > > The 1.6.0-SNAPSHOT didn't solve the path problem. But thanks for
> the
> > > help
> > > > > so far anyway :-)
> > > > >
> > > > >
> > > > > On Tue, Sep 24, 2013 at 2:13 PM, Esben Rugbjerg <
> > > esbenrugbjerg@gmail.com
> > > > > >wrote:
> > > > >
> > > > > > Good news :-) Using version 1.5.2 solved the problem with the
> > > different
> > > > > > version of the serilization classes. I'll try the 1.6.0-SNAPSHOT
> to
> > > se
> > > > if
> > > > > > it solves the problem with the path to a network drive.
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > On Tue, Sep 24, 2013 at 1:42 PM, Romain Manni-Bucau <
> > > > > rmannibucau@gmail.com
> > > > > > > wrote:
> > > > > >
> > > > > >>
> > > > > >>
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> http://central.maven.org/maven2/org/apache/openejb/maven/tomee-maven-plugin/
> > > > > >> 1.5.2
> > > > > >> ;)
> > > > > >>
> > > > > >> if it doesn't try please give it a try on 1.6.0-SNAPSHOT (needs
> > > apache
> > > > > >> snapshot repo)
> > > > > >>
> > > > > >> *Romain Manni-Bucau*
> > > > > >> *Twitter: @rmannibucau <https://twitter.com/rmannibucau>*
> > > > > >> *Blog: **http://rmannibucau.wordpress.com/*<
> > > > > >> http://rmannibucau.wordpress.com/>
> > > > > >> *LinkedIn: **http://fr.linkedin.com/in/rmannibucau*
> > > > > >> *Github: https://github.com/rmannibucau*
> > > > > >>
> > > > > >>
> > > > > >>
> > > > > >> 2013/9/24 Esben Rugbjerg <esbenrugbjerg@gmail.com>
> > > > > >>
> > > > > >> > Yes, thats what I thought. I think the problem must be in the
> > > > plugin.
> > > > > I
> > > > > >> am
> > > > > >> > using the official server version 1.5.2 from
> > > > > >> > http://tomee.apache.org/downloads.html I am using version
> 1.0.1
> > > of
> > > > > the
> > > > > >> > plugin. Is there a newer one which is in sync with the 1.5.2
> > > server
> > > > ?
> > > > > >> >
> > > > > >> > Regards
> > > > > >> > Esben
> > > > > >> >
> > > > > >> >
> > > > > >> > On Tue, Sep 24, 2013 at 12:45 PM, Romain Manni-Bucau
> > > > > >> > <rmannibucau@gmail.com>wrote:
> > > > > >> >
> > > > > >> > > basically means you use a tomee and a tomee mvn plugin with
> > > > > different
> > > > > >> > > version i think
> > > > > >> > >
> > > > > >> > > *Romain Manni-Bucau*
> > > > > >> > > *Twitter: @rmannibucau <https://twitter.com/rmannibucau>*
> > > > > >> > > *Blog: **http://rmannibucau.wordpress.com/*<
> > > > > >> > > http://rmannibucau.wordpress.com/>
> > > > > >> > > *LinkedIn: **http://fr.linkedin.com/in/rmannibucau*
> > > > > >> > > *Github: https://github.com/rmannibucau*
> > > > > >> > >
> > > > > >> > >
> > > > > >> > >
> > > > > >> > > 2013/9/24 Esben Rugbjerg <esbenrugbjerg@gmail.com>
> > > > > >> > >
> > > > > >> > > > I'll try to see if I can get trunk up and running.
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > > > By the way. If I run it from a local drive and the webapp
> > > > actually
> > > > > >> gets
> > > > > >> > > > deployed I get the following warning:
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > > > [DEBUG] Configuring mojo
> > > > > >> > > > 'org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.0.1:deploy'
> > > with
> > > > > >> basic
> > > > > >> > > > configurator -->
> > > > > >> > > > [DEBUG]   (f) path = c:\DeployService.war
> > > > > >> > > > [DEBUG]   (f) tomeeHost = localhost
> > > > > >> > > > [DEBUG]   (f) tomeeHttpPort = 36913
> > > > > >> > > > [DEBUG] -- end configuration --
> > > > > >> > > > sep 24, 2013 12:35:52 PM
> > org.apache.openejb.client.EventLogger
> > > > log
> > > > > >> > > > INFO: RemoteInitialContextCreated{providerUri=
> > > > > >> > > > http://localhost:36913/tomee/ejb}
> > > > > >> > > > sep 24, 2013 12:35:53 PM
> > org.apache.openejb.client.EventLogger
> > > > log
> > > > > >> > > > WARNING: RequestFailed{server=
> > > http://localhost:36913/tomee/ejb}
> > > > > >> > > > EJBRequest{deploymentId='openejb/Deployer',
> > > > > >> > > > type=EJB_OBJECT_BUSINESS_METHOD, method='deploy',
> > > > > primaryKey='null'}
> > > > > >> > > > {error=Cannot read the response from the server
> (OEJP/3.1) :
> > > > > >> > > > org.apache.openejb.assembler.classic.AppInfo; local class
> > > > > >> incompatible:
> > > > > >> > > > stream classdesc serialVersionUID = 7690895426891445405,
> > local
> > > > > class
> > > > > >> > > > serialVersionUID = -8446165016999701001}
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > > > But it still deploys.
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > > > Regards
> > > > > >> > > > Esben
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > > > On Tue, Sep 24, 2013 at 12:16 PM, Romain Manni-Bucau
> > > > > >> > > > <rmannibucau@gmail.com>wrote:
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > > > > Hi
> > > > > >> > > > >
> > > > > >> > > > > Wonder if it works on trunk, i remember i hack something
> > > close
> > > > > in
> > > > > >> > > another
> > > > > >> > > > > context on a recent version.
> > > > > >> > > > > Le 24 sept. 2013 12:09, "Esben Rugbjerg" <
> > > > > esbenrugbjerg@gmail.com>
> > > > > >> a
> > > > > >> > > > > écrit :
> > > > > >> > > > >
> > > > > >> > > > > > Hi again
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > > I have made a few more tests. I turns out that the
> > problem
> > > > > >> occurs
> > > > > >> > if
> > > > > >> > > > the
> > > > > >> > > > > > file that I try to deploy is located on a network
> drive.
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > > If I use
> > > > > >> > > > > > <path>c:\DeployService.war</path>
> > > > > >> > > > > > it works
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > > The drive with the letter 'y' is a network drive. If I
> > > use:
> > > > > >> > > > > > <path>y;\DeployService.war</path>
> > > > > >> > > > > > it doesn't work
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > > I am normally running through a Cygwin terminal but
> have
> > > > also
> > > > > >> tried
> > > > > >> > > > > through
> > > > > >> > > > > > a normal shell (cmd.exe) and the problem occurs in
> both
> > > > cases.
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > > Bug or feature or something that is not related to
> Maven
> > > and
> > > > > the
> > > > > >> > > TomEE
> > > > > >> > > > > > plugin ?
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > > Regards
> > > > > >> > > > > > Esben
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > > On Tue, Sep 24, 2013 at 11:06 AM, Romain Manni-Bucau
> > > > > >> > > > > > <rmannibucau@gmail.com>wrote:
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > > > Hi
> > > > > >> > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > path needs to be the war file (/foo/bar/myapp.war)
> > > > > >> > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > *Romain Manni-Bucau*
> > > > > >> > > > > > > *Twitter: @rmannibucau <
> > https://twitter.com/rmannibucau
> > > >*
> > > > > >> > > > > > > *Blog: **http://rmannibucau.wordpress.com/*<
> > > > > >> > > > > > > http://rmannibucau.wordpress.com/>
> > > > > >> > > > > > > *LinkedIn: **http://fr.linkedin.com/in/rmannibucau*
> > > > > >> > > > > > > *Github: https://github.com/rmannibucau*
> > > > > >> > > > > > >
> > > > > >> > > > > > >
> > > > > >> > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > 2013/9/24 Esben Rugbjerg <esbenrugbjerg@gmail.com>
> > > > > >> > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > Hi Romain,
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > Thanks for your answer.
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > I have tried a lot of combinations after looking
> in
> > > the
> > > > > >> > > > > documentation,
> > > > > >> > > > > > > but
> > > > > >> > > > > > > > haven't figured out exactly what the path should
> > point
> > > > to.
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > What exactly should the path be a path to (the WAR
> > to
> > > be
> > > > > >> > deployed
> > > > > >> > > > or
> > > > > >> > > > > > the
> > > > > >> > > > > > > > destination directory) ? Can you give me an
> example
> > ?
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > I found this
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > <path>${project.build.directory}\RestSimpleDemo.war</path>
> > > > > >> > > > > > > > in the thread called
> > > > > >> > > > > > > > Re: <path> under maven-tomee plugin configuration
> > when
> > > > > >> running
> > > > > >> > > > > > > tomee:deploy
> > > > > >> > > > > > > > which led me to believe that it should be the path
> > to
> > > > WAR
> > > > > >> to be
> > > > > >> > > > > > deployed
> > > > > >> > > > > > > > which I think
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > >
> > > > > >> >
> > > > > >>
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> <path>${project.build.directory}${file.separator}${project.build.finalName}.${project.packaging}</path>
> > > > > >> > > > > > > > should point at it and this is also the case.
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > I get the following debug output when I run Maven:
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > [DEBUG] Configuring mojo
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > 'org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.0.1:deploy'
> > > > > >> with
> > > > > >> > > > basic
> > > > > >> > > > > > > > configurator -->
> > > > > >> > > > > > > > [DEBUG]   (f) path =
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> >
> > > > >
> > >
> Y:\tp124295DDrev\workspaceJenkins\DeployService\target\DeployService.war
> > > > > >> > > > > > > > [DEBUG]   (f) tomeeHost = localhost
> > > > > >> > > > > > > > [DEBUG]   (f) tomeeHttpPort = 36913
> > > > > >> > > > > > > > [DEBUG] -- end configuration --
> > > > > >> > > > > > > > sep 24, 2013 10:55:52 AM
> > > > > >> org.apache.openejb.client.EventLogger
> > > > > >> > > log
> > > > > >> > > > > > > > INFO: RemoteInitialContextCreated{providerUri=
> > > > > >> > > > > > > > http://localhost:36913/tomee/ejb}
> > > > > >> > > > > > > > [INFO]
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> >
> > > > >
> > >
> ------------------------------------------------------------------------
> > > > > >> > > > > > > > [INFO] BUILD FAILURE
> > > > > >> > > > > > > > [INFO]
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> >
> > > > >
> > >
> ------------------------------------------------------------------------
> > > > > >> > > > > > > > [INFO] Total time: 20.194s
> > > > > >> > > > > > > > [INFO] Finished at: Tue Sep 24 10:55:53 CEST 2013
> > > > > >> > > > > > > > [INFO] Final Memory: 18M/188M
> > > > > >> > > > > > > > [INFO]
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> >
> > > > >
> > >
> ------------------------------------------------------------------------
> > > > > >> > > > > > > > [ERROR] Failed to execute goal
> > > > > >> > > > > > > >
> > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.0.1:deploy
> > > > > >> > > > > (tomee-deploy)
> > > > > >> > > > > > > on
> > > > > >> > > > > > > > project DeployService: Execution tomee-deploy of
> > goal
> > > > > >> > > > > > > >
> > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.0.1:deploy
> > > > > >> > failed:
> > > > > >> > > > The
> > > > > >> > > > > > bean
> > > > > >> > > > > > > > encountered a non-application exception; nested
> > > > exception
> > > > > >> is:
> > > > > >> > > > > > > > [ERROR]
> org.apache.openejb.OpenEJBRuntimeException:
> > > > > >> > > > > > > > java.io.FileNotFoundException:
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> >
> > > > >
> > >
> Y:\tp124295DDrev\workspaceJenkins\DeployService\target\DeployService.war
> > > > > >> > > > > > > > (Den angivne sti blev ikke fundet)
> > > > > >> > > > > > > > [ERROR] -> [Help 1]
> > > > > >> > > > > > > >
> > > org.apache.maven.lifecycle.LifecycleExecutionException:
> > > > > >> Failed
> > > > > >> > to
> > > > > >> > > > > > execute
> > > > > >> > > > > > > > goal
> > > > > >> org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.0.1:deploy
> > > > > >> > > > > > > > (tomee-deploy) on project DeployService: Execution
> > > > > >> tomee-deploy
> > > > > >> > > of
> > > > > >> > > > > goal
> > > > > >> > > > > > > >
> > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.0.1:deploy
> > > > > >> > failed:
> > > > > >> > > > The
> > > > > >> > > > > > bean
> > > > > >> > > > > > > > encountered a non-application exception; nested
> > > > exception
> > > > > >> is:
> > > > > >> > > > > > > >
> org.apache.openejb.OpenEJBRuntimeException:
> > > > > >> > > > > > > > java.io.FileNotFoundException:
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> >
> > > > >
> > >
> Y:\tp124295DDrev\workspaceJenkins\DeployService\target\DeployService.war
> > > > > >> > > > > > > > (Den angivne sti blev ikke fundet)
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > Regards
> > > > > >> > > > > > > > Esben
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > On Tue, Sep 24, 2013 at 6:39 AM, Romain
> Manni-Bucau
> > > > > >> > > > > > > > <rmannibucau@gmail.com>wrote:
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > Hi
> > > > > >> > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > Here is the tomee mvn plugin doc
> > > > > >> > > > > > > > > http://tomee.apache.org/tomee-maven-plugin.html
> > > > > >> > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > I think your path is wrong (seems you put a name
> > and
> > > > > not a
> > > > > >> > > path)
> > > > > >> > > > > > > > > Le 24 sept. 2013 00:15, "Esben Rugbjerg" <
> > > > > >> > > > esbenrugbjerg@gmail.com>
> > > > > >> > > > > a
> > > > > >> > > > > > > > > écrit :
> > > > > >> > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > Hi,
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > I am trying to do some integration testing
> using
> > > > Maven
> > > > > >> and
> > > > > >> > > > TomEE.
> > > > > >> > > > > > > But I
> > > > > >> > > > > > > > > > have problems deploying the WAR using the
> Maven
> > > > > plugin.
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > I have a small servlet which should deploy
> > > > > applications
> > > > > >> > using
> > > > > >> > > > our
> > > > > >> > > > > > own
> > > > > >> > > > > > > > old
> > > > > >> > > > > > > > > > deployment system.
> > > > > >> > > > > > > > > > I have a deployment motor for test
> > > > > >> (DummyDeploymentMotor)
> > > > > >> > and
> > > > > >> > > > one
> > > > > >> > > > > > for
> > > > > >> > > > > > > > > > production (NshDeploymentMotor).
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > I have a pom.xml where I build both a test-war
> > > and a
> > > > > >> > > > > production-war
> > > > > >> > > > > > > > > > including different deployment motor classes.
> > The
> > > > > >> correct
> > > > > >> > > class
> > > > > >> > > > > > > > > > is injected into the servlet using the @Inject
> > and
> > > > > >> > > @Alternative
> > > > > >> > > > > > > > > annotations
> > > > > >> > > > > > > > > > and the beans.xml pointing at the correct
> class
> > is
> > > > > >> > generated
> > > > > >> > > > > during
> > > > > >> > > > > > > > > build.
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > The main servlet is annotated with:
> > > > > >> > > > > > > > > > @WebServlet(name = "DeployServiceServlet",
> > > > urlPatterns
> > > > > >> = {
> > > > > >> > > > > > > "/deployee"
> > > > > >> > > > > > > > },
> > > > > >> > > > > > > > > > loadOnStartup = 0)
> > > > > >> > > > > > > > > > @MultipartConfig
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > I can execute the integration tests against
> the
> > > test
> > > > > >> > version
> > > > > >> > > of
> > > > > >> > > > > the
> > > > > >> > > > > > > > > > application if I start up TomEE from Maven in
> > the
> > > > > >> > > > > > > pre-integration-test
> > > > > >> > > > > > > > > > phase, run the tests in the
> > > > > >> > > > > > > > > > integration-test phase and close down the
> TomEE
> > in
> > > > the
> > > > > >> > > > > > > > > > post-integration-test phase. I am using the
> > > > following
> > > > > >> > > > > configuration
> > > > > >> > > > > > > in
> > > > > >> > > > > > > > > the
> > > > > >> > > > > > > > > > pom.xml
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > <plugin>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <groupId>org.apache.openejb.maven</groupId>
> > > > > >> > > > > > > > > > <artifactId>tomee-maven-plugin</artifactId>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <version>1.0.1</version>
> > > > > >> > > > > > > > > > <executions>
> > > > > >> > > > > > > > > > <execution>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <id>tomee-run</id>
> > > > > >> > > > > > > > > > <phase>pre-integration-test</phase>
> > > > > >> > > > > > > > > > <goals>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <goal>start</goal>
> > > > > >> > > > > > > > > > </goals>
> > > > > >> > > > > > > > > > <configuration>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <tomeeVersion>1.5.2</tomeeVersion>
> > > > > >> > > > > > > > > > <tomeeClassifier>plus</tomeeClassifier>
> > > > > >> > > > > > > > > >
> >  <tomeeHttpPort>${tomee.http.port}</tomeeHttpPort>
> > > > > >> > > > > > > > > > <path>/${project.build.finalName}</path>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <fork>true</fork>
> > > > > >> > > > > > > > > > </configuration>
> > > > > >> > > > > > > > > > </execution>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <execution>
> > > > > >> > > > > > > > > > <id>tomee-shutdown</id>
> > > > > >> > > > > > > > > > <goals>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <goal>stop</goal>
> > > > > >> > > > > > > > > > </goals>
> > > > > >> > > > > > > > > > <phase>post-integration-test</phase>
> > > > > >> > > > > > > > > >  </execution>
> > > > > >> > > > > > > > > > </executions>
> > > > > >> > > > > > > > > > </plugin>
> > > > > >> > > > > > > > > >  As far as I can see the WAR is actually not
> > > > deployed
> > > > > >> the
> > > > > >> > > TomEE
> > > > > >> > > > > is
> > > > > >> > > > > > > > simply
> > > > > >> > > > > > > > > > pointed to the path of the directory
> containing
> > > the
> > > > > >> files
> > > > > >> > > that
> > > > > >> > > > > will
> > > > > >> > > > > > > go
> > > > > >> > > > > > > > > into
> > > > > >> > > > > > > > > > the
> > > > > >> > > > > > > > > >  WAR. Is this correct ?
> > > > > >> > > > > > > > > >  I try to deploy the WAR using the following
> > > > > >> configuration:
> > > > > >> > > > > > > > > >  <plugin>
> > > > > >> > > > > > > > > > <groupId>org.apache.openejb.maven</groupId>
> > > > > >> > > > > > > > > > <artifactId>tomee-maven-plugin</artifactId>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <version>1.0.1</version>
> > > > > >> > > > > > > > > > <executions>
> > > > > >> > > > > > > > > > <execution>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <id>tomee-deploy</id>
> > > > > >> > > > > > > > > > <phase>pre-integration-test</phase>
> > > > > >> > > > > > > > > > <goals>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <goal>deploy</goal>
> > > > > >> > > > > > > > > > </goals>
> > > > > >> > > > > > > > > > <configuration>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <tomeeVersion>1.5.2</tomeeVersion>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <tomeeClassifier>plus</tomeeClassifier>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <tomeeHost>${tomeeHostName}</tomeeHost>
> > > > > >> > > > > > > > > >
> >  <tomeeHttpPort>${tomee.http.port}</tomeeHttpPort>
> > > > > >> > > > > > > > > >   <path>${project.build.finalName}</path>
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > >
> > > > > >> >
> > > > > >>
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> <warFile>${project.build.directory}${file.separator}${project.build.finalName}.${project.packaging}</warFile>
> > > > > >> > > > > > > > > >  </configuration>
> > > > > >> > > > > > > > > > </execution>
> > > > > >> > > > > > > > > > <execution>
> > > > > >> > > > > > > > > >  <id>tomee-undeploy</id>
> > > > > >> > > > > > > > > > <goals>
> > > > > >> > > > > > > > > > <goal>undeploy</goal>
> > > > > >> > > > > > > > > >  </goals>
> > > > > >> > > > > > > > > > <phase>post-integration-test</phase>
> > > > > >> > > > > > > > > > </execution>
> > > > > >> > > > > > > > > >  </executions>
> > > > > >> > > > > > > > > > </plugin>
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > When I try to run Maven with a profile
> > containing
> > > > this
> > > > > >> > > > > > configuration
> > > > > >> > > > > > > I
> > > > > >> > > > > > > > > get
> > > > > >> > > > > > > > > > the following error:
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > [ERROR] Failed to execute goal
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.0.1:deploy
> > > > > >> > > > > > > (tomee-deploy)
> > > > > >> > > > > > > > > on
> > > > > >> > > > > > > > > > project DeployService:
> > > > > >> > > > > > > > > > Execution tomee-deploy of goal
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.0.1:deploy
> > > > > >> > > > failed:
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> org.apache.openejb.loader.Files$FileDoesNotExistException:
> > > > > >> > > > > > > > > > Does not exist: C:\Program
> > > > > >> > > > > > > > > Files\apache-tomee-plus-1.5.2\bin\DeployService:
> > > > > >> > > > > > > > > > Does not exist: C:\Program
> > > > > >> > > > > > > > > Files\apache-tomee-plus-1.5.2\bin\DeployService
> > > > > >> > > > > > > > > > -> [Help 1]
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > Nothing appears in the webapps folder on the
> > > server
> > > > > but
> > > > > >> in
> > > > > >> > > the
> > > > > >> > > > > bin
> > > > > >> > > > > > > > > folder a
> > > > > >> > > > > > > > > > empty folder called 'DeployService.unpacked'
> is
> > > > > created
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > If I change the <path> to
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > >
> > > > > >> >
> > > > > >>
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> ${project.build.directory}${file.separator}${project.build.finalName}.${project.packaging}
> > > > > >> > > > > > > > > > i.e. the same as the <warFile> then I get the
> > > > > following
> > > > > >> > > error:
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > [ERROR] Failed to execute goal
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.0.1:deploy
> > > > > >> > > > > > > (tomee-deploy)
> > > > > >> > > > > > > > > on
> > > > > >> > > > > > > > > > project DeployService:
> > > > > >> > > > > > > > > > Execution tomee-deploy of goal
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > org.apache.openejb.maven:tomee-maven-plugin:1.0.1:deploy
> > > > > >> > > > failed:
> > > > > >> > > > > > The
> > > > > >> > > > > > > > bean
> > > > > >> > > > > > > > > > encountered a non-application exception;
> > > > > >> > > > > > > > > > nested exception is:
> > > > > >> > > > > > > > > > [ERROR]
> > > org.apache.openejb.OpenEJBRuntimeException:
> > > > > >> > > > > > > > > > java.io.FileNotFoundException:
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> >
> > > > >
> > >
> Y:\tp124295DDrev\workspaceJenkins\DeployService\target\DeployService.war
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > The file is of course prestent at the listed
> > path.
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > There is not created any new folder in the bin
> > > > folder.
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > The TomEE I try to deploy on is version 1.5.2
> > just
> > > > > like
> > > > > >> the
> > > > > >> > > one
> > > > > >> > > > > > > > > referenced
> > > > > >> > > > > > > > > > in the pom.xml.
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > What could the problem be and where should I
> > start
> > > > > >> looking
> > > > > >> > ?
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > My Java version is oracle170-64 on a Windows
> 7.
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > Please tell if you need more information in
> > order
> > > to
> > > > > >> help
> > > > > >> > me.
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > Regards
> > > > > >> > > > > > > > > > Esben Rugbjerg
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > > > --
> > > > > >> > > > > > > > > > =================
> > > > > >> > > > > > > > > > cand.polyt.
> > > > > >> > > > > > > > > > Esben Rugbjerg
> > > > > >> > > > > > > > > > Guldborgvej 44, 3.th.
> > > > > >> > > > > > > > > > 2000 Frederiksberg
> > > > > >> > > > > > > > > > Danmark
> > > > > >> > > > > > > > > > email: esbenrugbjerg@gmail.com
> > > > > >> > > > > > > > > > mobil-tlf.: +45 28715166
> > > > > >> > > > > > > > > > =================
> > > > > >> > > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > > > --
> > > > > >> > > > > > > > =================
> > > > > >> > > > > > > > cand.polyt.
> > > > > >> > > > > > > > Esben Rugbjerg
> > > > > >> > > > > > > > Guldborgvej 44, 3.th.
> > > > > >> > > > > > > > 2000 Frederiksberg
> > > > > >> > > > > > > > Danmark
> > > > > >> > > > > > > > email: esbenrugbjerg@gmail.com
> > > > > >> > > > > > > > mobil-tlf.: +45 28715166
> > > > > >> > > > > > > > =================
> > > > > >> > > > > > > >
> > > > > >> > > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > > > --
> > > > > >> > > > > > =================
> > > > > >> > > > > > cand.polyt.
> > > > > >> > > > > > Esben Rugbjerg
> > > > > >> > > > > > Guldborgvej 44, 3.th.
> > > > > >> > > > > > 2000 Frederiksberg
> > > > > >> > > > > > Danmark
> > > > > >> > > > > > email: esbenrugbjerg@gmail.com
> > > > > >> > > > > > mobil-tlf.: +45 28715166
> > > > > >> > > > > > =================
> > > > > >> > > > > >
> > > > > >> > > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > > > --
> > > > > >> > > > =================
> > > > > >> > > > cand.polyt.
> > > > > >> > > > Esben Rugbjerg
> > > > > >> > > > Guldborgvej 44, 3.th.
> > > > > >> > > > 2000 Frederiksberg
> > > > > >> > > > Danmark
> > > > > >> > > > email: esbenrugbjerg@gmail.com
> > > > > >> > > > mobil-tlf.: +45 28715166
> > > > > >> > > > =================
> > > > > >> > > >
> > > > > >> > >
> > > > > >> >
> > > > > >> >
> > > > > >> >
> > > > > >> > --
> > > > > >> > =================
> > > > > >> > cand.polyt.
> > > > > >> > Esben Rugbjerg
> > > > > >> > Guldborgvej 44, 3.th.
> > > > > >> > 2000 Frederiksberg
> > > > > >> > Danmark
> > > > > >> > email: esbenrugbjerg@gmail.com
> > > > > >> > mobil-tlf.: +45 28715166
> > > > > >> > =================
> > > > > >> >
> > > > > >>
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > --
> > > > > > =================
> > > > > > cand.polyt.
> > > > > > Esben Rugbjerg
> > > > > > Guldborgvej 44, 3.th.
> > > > > > 2000 Frederiksberg
> > > > > > Danmark
> > > > > > email: esbenrugbjerg@gmail.com
> > > > > > mobil-tlf.: +45 28715166
> > > > > > =================
> > > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > --
> > > > > =================
> > > > > cand.polyt.
> > > > > Esben Rugbjerg
> > > > > Guldborgvej 44, 3.th.
> > > > > 2000 Frederiksberg
> > > > > Danmark
> > > > > email: esbenrugbjerg@gmail.com
> > > > > mobil-tlf.: +45 28715166
> > > > > =================
> > > > >
> > > >
> > >
> > >
> > >
> > > --
> > > =================
> > > cand.polyt.
> > > Esben Rugbjerg
> > > Guldborgvej 44, 3.th.
> > > 2000 Frederiksberg
> > > Danmark
> > > email: esbenrugbjerg@gmail.com
> > > mobil-tlf.: +45 28715166
> > > =================
> > >
> >
>
>
>
> --
> =================
> cand.polyt.
> Esben Rugbjerg
> Guldborgvej 44, 3.th.
> 2000 Frederiksberg
> Danmark
> email: esbenrugbjerg@gmail.com
> mobil-tlf.: +45 28715166
> =================
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message