tomee-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Lazar Kirchev <lazar.kirc...@gmail.com>
Subject Re: Getting ConfigurationException: Factory ClientWindowFactory was not configured properly
Date Fri, 12 Aug 2016 11:04:23 GMT
Hi,

I got exactly the same problem when deploying an app without beans.xml.
However, I tried to deploy it on Tomcat + OpenWebBeans + Mojarra and it
worked fine. What do you think?

Regards,
Lazar

On Fri, Aug 5, 2016 at 7:25 PM, Romain Manni-Bucau <rmannibucau@gmail.com>
wrote:

> feel free to edit the website to add that where you think it fits (with the
> small blue pen button)
>
>
> Romain Manni-Bucau
> @rmannibucau <https://twitter.com/rmannibucau> |  Blog
> <https://blog-rmannibucau.rhcloud.com> | Old Wordpress Blog
> <http://rmannibucau.wordpress.com> | Github <https://github.com/
> rmannibucau> |
> LinkedIn <https://www.linkedin.com/in/rmannibucau> | Tomitriber
> <http://www.tomitribe.com> | JavaEE Factory
> <https://javaeefactory-rmannibucau.rhcloud.com>
>
> 2016-08-05 18:24 GMT+02:00 Kay Wrobel <kay.wrobel@gmx.net>:
>
> > Totally agree on the fail. So, the good word here is that PLUME works,
> one
> > simply needs to supply a beans.xml file. Anyway this can be documented
> very
> > clearly somewhere? I mean, luckily, PLUS and Web Profile, which is
> probably
> > the majority of downloads, adhere to the "optional" beans.xml and still
> run
> > in CDI 1.2 (am I right?). But since PLUME has this "deficiency", I think
> > it's probably worth noting somewhere. Maybe in the release notes? Or
> maybe
> > even on the downloads page? Somewhere where it's unmistakable that the
> > developer needs to explicitly create beans.xml or an exception will
> occur.
> >
> > What's your take on that?
> >
> > Kay
> >
> > > On Aug 5, 2016, at 11:17 AM, Romain Manni-Bucau <rmannibucau@gmail.com
> >
> > wrote:
> > >
> > > beans.xml "is" optional (strictly speaking cause if you check what it
> > does
> > > when not there you probably want to add it back)
> > >
> > > issue is OwbAppfactory expects CDI to be there, if there is no CDI need
> > > then i suspect it is skipped and mojarra integration behaves
> differently
> > > than myfaces one - failing :D.
> > >
> > >
> > > Romain Manni-Bucau
> > > @rmannibucau <https://twitter.com/rmannibucau> |  Blog
> > > <https://blog-rmannibucau.rhcloud.com> | Old Wordpress Blog
> > > <http://rmannibucau.wordpress.com> | Github <https://github.com/
> > rmannibucau> |
> > > LinkedIn <https://www.linkedin.com/in/rmannibucau> | Tomitriber
> > > <http://www.tomitribe.com> | JavaEE Factory
> > > <https://javaeefactory-rmannibucau.rhcloud.com>
> > >
> > > 2016-08-05 18:15 GMT+02:00 Kay Wrobel <kay.wrobel@gmx.net>:
> > >
> > >> I have added both 7.0.1 PLUS and Web Profile to my NetBeans
> > installation.
> > >> I can take the same project, switch it to PLUS or Web Profile and
> deploy
> > >> the simple web app successfully. NetBeans does NOT generate a
> beans.xml
> > >> file anymore since that has been made optional in JSF 2.2 (I believe).
> > >>
> > >> In order to test your concern, I have added a beans.xml file and now
> the
> > >> project deploys successfully! So, again, I thought the beans.xml file
> is
> > >> optional. Look at Weld 2.2 which is the CDI 1.2 reference
> implementation
> > >> and  scroll down where it says that beans.xml is now optional:
> > >> http://weld.cdi-spec.org/news/2014/04/15/weld-220-final/
> > >>
> > >> Thoughts?
> > >>
> > >> Kay
> > >>
> > >>> On Aug 5, 2016, at 11:06 AM, Romain Manni-Bucau <
> rmannibucau@gmail.com
> > >
> > >> wrote:
> > >>>
> > >>> looks like CDI was completely turned off for this app, is that
> > possible?
> > >>>
> > >>>
> > >>> Romain Manni-Bucau
> > >>> @rmannibucau <https://twitter.com/rmannibucau> |  Blog
> > >>> <https://blog-rmannibucau.rhcloud.com> | Old Wordpress Blog
> > >>> <http://rmannibucau.wordpress.com> | Github <https://github.com/
> > >> rmannibucau> |
> > >>> LinkedIn <https://www.linkedin.com/in/rmannibucau> | Tomitriber
> > >>> <http://www.tomitribe.com> | JavaEE Factory
> > >>> <https://javaeefactory-rmannibucau.rhcloud.com>
> > >>>
> > >>> 2016-08-05 17:54 GMT+02:00 Kay Wrobel <kay.wrobel@gmx.net>:
> > >>>
> > >>>> Hi Romain. It's linked (see the pastebin link?).
> > >>>>
> > >>>> Kay
> > >>>>
> > >>>>> On Aug 5, 2016, at 10:50 AM, Romain Manni-Bucau <
> > rmannibucau@gmail.com
> > >>>
> > >>>> wrote:
> > >>>>>
> > >>>>> Hello Kay,
> > >>>>>
> > >>>>> do you have the full stack?
> > >>>>>
> > >>>>>
> > >>>>> Romain Manni-Bucau
> > >>>>> @rmannibucau <https://twitter.com/rmannibucau> |  Blog
> > >>>>> <https://blog-rmannibucau.rhcloud.com> | Old Wordpress
Blog
> > >>>>> <http://rmannibucau.wordpress.com> | Github <https://github.com/
> > >>>> rmannibucau> |
> > >>>>> LinkedIn <https://www.linkedin.com/in/rmannibucau> |
Tomitriber
> > >>>>> <http://www.tomitribe.com> | JavaEE Factory
> > >>>>> <https://javaeefactory-rmannibucau.rhcloud.com>
> > >>>>>
> > >>>>> 2016-08-05 17:39 GMT+02:00 Kay Wrobel <kay.wrobel@gmx.net>:
> > >>>>>
> > >>>>>> Dear TomEE Team,
> > >>>>>>
> > >>>>>> First of all, congrats on releasing Apache TomEE 7. I've
> downloaded
> > >>>> TomEE
> > >>>>>> 7.0.1 PLUME in order to test-drive it, and I am running
into the
> > >>>> following
> > >>>>>> exception when I'm trying to deploy a first simple
> > NetBeans-generated
> > >>>> Web
> > >>>>>> Application (it's the most basic application you can create):
> > >>>>>>
> > >>>>>>> 05-Aug-2016 10:18:08.326 SEVERE [http-nio-8080-exec-10]
> > >>>>>> org.apache.catalina.core.StandardContext.listenerStart
Exception
> > >>>> sending
> > >>>>>> context initialized event to listener instance of class
> > >>>>>> com.sun.faces.config.ConfigureListener
> > >>>>>>> java.lang.RuntimeException: com.sun.faces.config.
> > >>>> ConfigurationException:
> > >>>>>> Factory 'javax.faces.lifecycle.ClientWindowFactory' was
not
> > >> configured
> > >>>>>> properly.
> > >>>>>>
> > >>>>>>
> > >>>>>> Click here for a full stack trace: http://pastebin.com/ADZvYhY0
<
> > >>>>>> http://pastebin.com/ADZvYhY0>
> > >>>>>>
> > >>>>>> I am running this from within a VirtualBox VM running Debian
8
> with
> > >>>>>> backports enabled for OpenJDK 8 and NetBeans 8.1 Patch
1. TomEE is
> > >>>>>> installed in user's home directory to avoid permissions
problems.
> > The
> > >>>> web
> > >>>>>> application has PrimeFaces 5.0 as part of its library list
if that
> > is
> > >>>>>> important. Other than that, the project is a standard JSF
2.2 /
> > >> JavaEE 7
> > >>>>>> Web Application, as vanilla as it comes from NetBeans new
web
> > >>>> application
> > >>>>>> wizard.
> > >>>>>>
> > >>>>>> Please advise, and thanks.
> > >>>>>>
> > >>>>>> Kay Wrobel
> > >>>>
> > >>>>
> > >>
> > >>
> >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message