uima-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Thilo Goetz <twgo...@gmx.de>
Subject Re: CPM test case hang
Date Fri, 02 Oct 2009 10:06:09 GMT
Thilo Goetz wrote:
> Works fine with UIMA 2.2.2.  I guess it's time to nuke the
> maven repo, do a clean extract from svn and see what happens.
> And do a reboot in the bargain :-)

Did the above except nuke the maven repo, and it still hangs.
Let me know if you want me to do anything to investigate.

--Thilo

> 
> --Thilo
> 
> Thilo Goetz wrote:
>> Jaroslaw Cwiklik wrote:
>>> I've applied a patch to VinciCasProcessorDeployer.java. Build with a version
>>> before the patch was applied and see if this problem goes away.
>> No luck.  I went back as far as I could so it would still compile,
>> and still had the same problem.  I guess the next thing to do would
>> be to try our last release on that machine with that jvm and see
>> if I have the same issue.  I'll do that when I have time.
>>
>> --Thilo
>>
>>> JC
>>>
>>> On Fri, Sep 4, 2009 at 11:44 AM, Thilo Goetz <twgoetz@gmx.de> wrote:
>>>
>>>> Jaroslaw Cwiklik wrote:
>>>>> Ran on the command line multiple times with IBM 1.5 and Sun's 1.5 and
no
>>>>> hang.
>>>> Yes, I can't reproduce it either on my laptop.  Same code level,
>>>> same jvm, both dual core processors, same maven version even.  Still
>>>> hangs reliably on my workstation, though.  Some subtle synchronization
>>>> issue, undoubtedly.  Let me know if you want me to go back to an
>>>> earlier code level and try there, or if there's anything else I can
>>>> do to help.
>>>>
>>>> --Thilo
>>>>
>>>>> JC
>>>>>
>>>>> On Fri, Sep 4, 2009 at 10:26 AM, Thilo Goetz <twgoetz@gmx.de> wrote:
>>>>>
>>>>>> Jaroslaw Cwiklik wrote:
>>>>>>> Thilo, I've tried IBM's 1.5.8 and Sun's 1.5 and I cant recreate
the
>>>> hang.
>>>>>> I
>>>>>>> run the test cases in eclipse. Is anyone else having this problem?
>>>>>> Please try it on the command line, that's where I had the problem.
>>>>>>
>>>>>> --Thilo
>>>>>>
>>>>>>> Jerry
>>>>>>>
>>>>>>> On Thu, Sep 3, 2009 at 9:19 AM, Jaroslaw Cwiklik <uimaee@gmail.com>
>>>>>> wrote:
>>>>>>>> Thilo, recently I applied a patch attached to JIRA UIMA-1304.
I only
>>>>>> tested
>>>>>>>> this with JDK1.6. I will look into this today.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Jerry
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> On Thu, Sep 3, 2009 at 5:00 AM, Thilo Goetz <twgoetz@gmx.de>
wrote:
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Hi all,
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> has anything changed in the CPM recently?  I get
>>>>>>>>> a reliable test case hang here (no cpu activity):
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> -------------------------------------------------------
>>>>>>>>>  T E S T S
>>>>>>>>> -------------------------------------------------------
>>>>>>>>> Running org.apache.uima.collection.impl.cpm.CpmProcessingTest
>>>>>>>>> Tests run: 4, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0, Time
elapsed: 1.344
>>>>>> sec
>>>>>>>>> Running org.apache.uima.collection.impl.cpm.CasPoolTest
>>>>>>>>> Tests run: 1, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0, Time
elapsed: 0.125
>>>>>> sec
>>>>>>>>> Running org.apache.uima.collection.impl.cpm.CpmInitTest
>>>>>>>>> Initialize was called: true
>>>>>>>>> Sep 3, 2009 10:50:48 AM
>>>> org.apache.uima.collection.impl.cpm.BaseCPMImpl
>>>>>>>>> process
>>>>>>>>> WARNING: Processing the request to stop the CPM. (Thread
Name: main)
>>>>>>>>> Sep 3, 2009 10:50:48 AM
>>>>>>>>> org.apache.uima.collection.impl.cpm.engine.CPMEngine
process
>>>>>>>>> INFO: The collection reader thread state is: 2007 (Thread
Name: main)
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I have to kill the process, so I don't have more info
than this.
>>>>>>>>> It only happens with this jvm (on windows):
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> java version "1.5.0"
>>>>>>>>> Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build
>>>>>> pwi32dev-20090707
>>>>>>>>> (SR10 ))
>>>>>>>>> IBM J9 VM (build 2.3, J2RE 1.5.0 IBM J9 2.3 Windows XP
x86-32
>>>>>>>>> j9vmwi3223-20090707 (JIT enabled)
>>>>>>>>> J9VM - 20090706_38445_lHdSMr
>>>>>>>>> JIT  - 20090623_1334_r8
>>>>>>>>> GC   - 200906_09)
>>>>>>>>> JCL  - 20090705
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I tried 3 others, and it goes through with all of them:
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> java version "1.6.0"
>>>>>>>>> Java(TM) SE Runtime Environment (build pwi3260sr5-20090529_04(SR5))
>>>>>>>>> IBM J9 VM (build 2.4, J2RE 1.6.0 IBM J9 2.4 Windows XP
x86-32
>>>>>>>>> jvmwi3260sr5-20090519_35743 (JIT enabled, AOT enabled)
>>>>>>>>> J9VM - 20090519_035743_lHdSMr
>>>>>>>>> JIT  - r9_20090518_2017
>>>>>>>>> GC   - 20090417_AA)
>>>>>>>>> JCL  - 20090529_01
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> java version "1.5.0_11"
>>>>>>>>> Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build
1.5.0_11-b03)
>>>>>>>>> Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.5.0_11-b03, mixed
mode)
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> java version "1.6.0_13"
>>>>>>>>> Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_13-b03)
>>>>>>>>> Java HotSpot(TM) Client VM (build 11.3-b02, mixed mode)
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Let me know if you need more information.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> --Thilo
>>>>>>>>>


Mime
View raw message