velocity-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Geir Magnusson Jr." <ge...@optonline.net>
Subject Re: Problem: Velocity can't locate HttpRequest
Date Mon, 05 Nov 2001 12:45:56 GMT
On 11/5/01 7:37 AM, "Kenny Scott" <kenny@irreverence.co.uk> wrote:

> Hi,
> 
> I've been pulling my hair out for the past 4 hours trying to solve a really
> bizarre problem, in that on one specific server, I keep getting this message
> when trying to run a basic servlet that extends VelocityServlet:
> 
> java.lang.NoClassDefFoundError: javax/servlet/http/HttpServlet
> at java.lang.ClassLoader.defineClass0(Native Method)
> 
> Now, I find this really bizarre because normal servlets run fine.
> 
> I am using Tomcat 3.2.3, and Velocity 1.4.1.

There is no such thing as velocity 1.4.1

>  I have tried this on 2 other
> servers and they both work fine... so I'm utterly confused.
> 
> Also, if I try to run "ant test", I get this:
> 
> Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError:
> junit/framework/TestCase
> 
> Has anyone else ever had this type of problem?  I'm running this on Debian,
> incidentally.

Sounds very much like a classpath issue.

First, under the tomcat-based webapp, where do you put the jars?  In
WEB-INF/lib? 

Geir

-- 
Geir Magnusson Jr.                                     geirm@optonline.net
System and Software Consulting
"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety
deserve neither liberty nor safety." - Benjamin Franklin



--
To unsubscribe, e-mail:   <mailto:velocity-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail: <mailto:velocity-user-help@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message