velocity-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Geir Magnusson Jr." <ge...@adeptra.com>
Subject Re: Newby VelocityEngine initialization problems...
Date Fri, 02 Aug 2002 11:54:26 GMT
On 8/1/02 3:59 PM, "Rodrigo Reyes" <rodrigo@instaservi.com> wrote:

> Hi
>   Sorry if this seems trivial for some of you, but I am stuck here and I
> couldn't find any solution in the mail archive. I was trying to create a
> HelloWorld using Velocity but couldn't. I always get this messages from the
> stack...
> 
> java.lang.NullPointerException
>       at
> org.apache.velocity.runtime.RuntimeInstance.setDefaultProperties(RuntimeInst
> ance.java:295)
>       at
> org.apache.velocity.runtime.RuntimeInstance.initializeProperties(RuntimeInst
> ance.java:423)
>       at
> org.apache.velocity.runtime.RuntimeInstance.init(RuntimeInstance.java:266)
>       at
> org.apache.velocity.app.VelocityEngine.init(VelocityEngine.java:122)
>       at tp2txt.HelloWorld.main(HelloWorld.java:24)
> Exception in thread "main"
> 
>   This happens when I try to init() a new instance of VelocityEngine. I am
> using velocity-dep-1.3.1-rc2.jar and jdk1.4.0. I am copying the velocity jar
> into JAVA_HOME/jre/lib/ext. Am I missing something? Maybe some configuration
> file? Thanx
> 

Do you have the same problem with the same program under jdk1.3.1?
-- 
Geir Magnusson Jr. 
Research & Development, Adeptra Inc.
geirm@adeptra.com
+1-203-247-1713



--
To unsubscribe, e-mail:   <mailto:velocity-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail: <mailto:velocity-user-help@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message