velocity-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Geir Magnusson Jr." <ge...@adeptra.com>
Subject Re: Velocity init() problem...
Date Tue, 06 Aug 2002 11:43:25 GMT
On 8/5/02 1:32 PM, "Rodrigo Reyes" <rodrigo@instaservi.com> wrote:

> Hi
>   Sorry if this seems trivial for some of you, but I am stuck here and I
> couldn't find any solution in the mail archive. I was trying to create a
> HelloWorld using Velocity but couldn't. I always get this messages from the
> stack...
> 
> java.lang.NullPointerException
>       at
> org.apache.velocity.runtime.RuntimeInstance.setDefaultProperties(RuntimeInst
> ance.java:295)
>       at
> org.apache.velocity.runtime.RuntimeInstance.initializeProperties(RuntimeInst
> ance.java:423)
>       at
> org.apache.velocity.runtime.RuntimeInstance.init(RuntimeInstance.java:266)
>       at
> org.apache.velocity.app.VelocityEngine.init(VelocityEngine.java:122)
>       at tp2txt.HelloWorld.main(HelloWorld.java:24)
> Exception in thread "main"
> 
>   This happens when I try to init() a new instance of VelocityEngine. I am
> using velocity-dep-1.3.1-rc2.jar and jdk1.4.0. I am copying the velocity jar
> into JAVA_HOME/jre/lib/ext. Am I missing something? Maybe some configuration
> file? I don't think the JRE has anything to do with the problem since I have
> JPublish installed in the same machine and Velocity seems to be working fine
> there. Thanx

This is weird. I assume there is one version of Velocity on your system (in
...jre/lib/ext), or does Jpublish have a copy of it's own?

What happens if you take it out of the ext directory, and just put in your
classpath? 
 
-- 
Geir Magnusson Jr. 
Research & Development, Adeptra Inc.
geirm@adeptra.com
+1-203-247-1713



--
To unsubscribe, e-mail:   <mailto:velocity-user-unsubscribe@jakarta.apache.org>
For additional commands, e-mail: <mailto:velocity-user-help@jakarta.apache.org>


Mime
View raw message