velocity-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Will Glass-Husain" <wgl...@forio.com>
Subject Re: Resource Not Found Exception
Date Mon, 21 Mar 2005 06:50:06 GMT
I've built web apps with frames using Velocity (without Turbine, though I've 
built non-frame apps with Turbine).

There's really nothing special about Velocity or Turbine with reference to 
frames.    Standard HTML and JavaScript techniques apply.  Is there 
something in particular you're having trouble with?

WILL


----- Original Message ----- 
From: "Tanveer Dhillon" <tanveer.dhillon@secf.com>
To: "Velocity Users List" <velocity-user@jakarta.apache.org>; "Shinobu 
Kawai" <shinobu.kawai@gmail.com>
Sent: Sunday, March 20, 2005 10:43 PM
Subject: RE: Resource Not Found Exception


> hi...
> please guide me on using frames in velocity.
> I m a very new user to velocity and would like to create beautiful pages
> using velocity. I m using turbine with velocity.
> kindly suggest
> tanveer
>
>
> -----Original Message-----
> From: Shinobu Kawai [mailto:shinobu.kawai@gmail.com]
> Sent: Friday, March 18, 2005 11:29 PM
> To: Velocity Users List
> Subject: Re: Resource Not Found Exception
>
>
> Hi Elton,
>
>> First, I am very new to Velocity. I have installed it and I ran 'ant
>> test' and it came back successful.
>
> Welcome to Velocity-World and congratulations on a working copy of 
> Velocity!
> :)
>
>> I am learning Velocity by reading
>> 'Pro Jakarta Velocity' by Rob Harrop. In the first example program, I
>> entered:
>
> ## snip
>
>>                // initialize Velocity
>>                Velocity.init();
>>
>>                // get the template
>>                Template template =
>> Velocity.getTemplate("classes/templates/ch02/HelloWorld.vm");
>
> ## snip
>
>> It compiles, but when I run the program I get:
>>
>> ----------
>> -> java org.novaworks.ch02.HelloWorld
>> Exception in thread "main"
>> org.apache.velocity.exception.ResourceNotFoundException: Unable to find
>> resource 'classes/templates/ch02/HelloWorld.vm'
>
> ## snip
>
>> I know Velocity works because I am able to run the first example
>> program that came with the distribution. Any thoughts on what is not
>> happening?
>
> 1. Where are you running HelloWorld?
> 2. What are your resource loader settings in the velocity.properties?
> 3. Where is the HelloWorld.vm?
>
> Some more to help:
>
> http://jakarta.apache.org/velocity/developer-guide.html#Configuring%20Resour
> ce%20Loaders
>
> Best regards,
> -- Shinobu
>
> --
> Shinobu Kawai <shinobu.kawai@gmail.com>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: velocity-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
> For additional commands, e-mail: velocity-user-help@jakarta.apache.org
>
>
>
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: velocity-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
> For additional commands, e-mail: velocity-user-help@jakarta.apache.org
> 


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: velocity-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: velocity-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message