xmlbeans-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Cezar Andrei <cezar.and...@oracle.com>
Subject Re: Wrong namespace prefix in generated documents?
Date Fri, 01 Aug 2014 16:10:33 GMT
If you don't provide a prefix, XmlBeans will automatically pick a 
prefix, and it tries to pick one that is part of the URI.

Cezar


On 07/28/2014 01:27 PM, Michael Bishop wrote:
> Hello all. I've recently changed the namespace of my schema. Now I'm 
> getting the wrong prefix name and I'm not sure why.
>
> Old namespace was:
>
> xmlns:*xxx*="http://ccc.bbb.aaa"
>
> New namespace is:
>
> xmlns:*xxx*="*yyy*:aaa:bbb:ccc"
>
> With the old namespace, the prefix for elements was xxx. Now with the 
> new namespace, the prefix fpr elements is *yyy*. It seems switching 
> from URL form to URI form has caused the processor to start using the 
> first part of the URI as the prefix? This happens when I call the 
> static Factory.newInstance() on generated classes. Older documents 
> with the correct prefix still parse properly.
>
> It's not a big deal since the namespace is intact and things work as 
> they should, but I can't figure out why this is happening. I don't 
> declare xmlns:*yyy* anywhere in the schema or xsdconfig files.
>
> Michael Bishop


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@xmlbeans.apache.org
For additional commands, e-mail: user-help@xmlbeans.apache.org


Mime
View raw message