xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Görz, Johannes" <johannes.go...@schema.de>
Subject Tif image error
Date Thu, 22 May 2003 12:01:40 GMT
Hello,

Im generating documents out of xml with FOP 0.20.5rc3. 
For images i installed JIMI and JAI like explained on the fop-website.

The documents contain lots of images as .png and .tif.
PNG works well, but i've got a problem with the TIFs.

All of them appear in the generated PDF, but some of them are displayed with inverted colors.
I compared the different image-files, but i found no common porperties which could be responsible
for this strange behaviour.

Neither the compression, the color-depth nor the resolution seem to have influence on that.

The only difference i found was an error-message from fop, which occures every time a tif
is processed:

[INFO] Reverting to TIFF image handling through JAI: Error while loading image file:/C:/Projekte/xsl-fo/userproduction/nisu-38/input/28637964.tif
: class org.apache.fop.image.TiffImage - unsupported samples per pixel value 3


[INFO] Reverting to TIFF image handling through JAI: Error while loading image file:/C:/Projekte/xsl-fo/userproduction/nisu-38/input/28638732.tif
: class org.apache.fop.image.TiffImage - unsupported samples per pixel value 4


When the message occures with "unsupported samples per pixel value 3" the image is displayed
in the right way. With "unsupported samples per pixel value 4" the result is inverted in the
PDF file.

Could anyone explain what this message exactly means?
Did anyone have the same problems?
Does anyone know how to solve this?

Thanks for help...

/johannes

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: fop-user-unsubscribe@xml.apache.org
For additional commands, e-mail: fop-user-help@xml.apache.org


Mime
View raw message