xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jason R Briggs <jason.bri...@rhe.co.nz>
Subject Re: Fop 0.91beta and fonts
Date Mon, 20 Feb 2006 02:36:38 GMT
I have the same issue with 0.91beta.  I have 2 fonts (6999e.TTF and 
69ec6.TTF) with TTF files, xml metric files and fop.xconf in the same 
working directory.

The relevant portion of fop.xconf is:

<fonts>
   <font metrics-url="6999e.xml" kerning="yes" embed-url="6999e.TTF">
     <font-triplet name="ArialMaori" style="normal" weight="normal" />
   </font>
   <font metrics-url="69ec6.xml" kerning="yes" embed-url="69ec6.TTF">
     <font-triplet name="ArialMaoriBold" style="normal" weight="bold" />
   </font>
</fonts>

I'm attempting to use the font as in the following example:

<block font-size="12pt"
   font-family="ArialMaoriBold"
   font-weight="bold"
   line-height="15pt"
   space-after.optimum="15pt">Summary</block>


In code, I load the configuration using:

   DefaultConfigurationBuilder cfgBuilder = new 
DefaultConfigurationBuilder();
   Configuration cfg = cfgBuilder.buildFromFile(new File("fop.xconf"));
   FOUserAgent userAgent = new FOUserAgent();
   userAgent.setUserConfig(cfg);

Then initialise Fop with:

Fop fop = new Fop(MimeConstants.MIME_PDF, userAgent);


And I'm getting a similar error when I run my app:

(fonts.FontInfo 194 ) Font 'ArialMaoriBold,normal,700' not found. 
Substituting with default font.

Any ideas where I may be going wrong?

Thanks,
Jason


> 
> Subject:
> Re: Fop 0.91beta and fonts
> From:
> Jeremias Maerki <dev@jeremias-maerki.ch>
> Date:
> Wed, 15 Feb 2006 13:23:23 +0100
> To:
> fop-users@xmlgraphics.apache.org
> 
> To:
> fop-users@xmlgraphics.apache.org
> 
> 
> Your font configuration is taken a little out of the context so it's
> impossible to tell whether you did everything right in the config file.
> Anyway, you're using TrueType fonts and these have to be embedded to
> work. So, "embed-url" on the "font" elements is definitely missing.
> 
> On 15.02.2006 12:34:59 jologa wrote:
> 
>>Hi,
>>
>>I have a small problem with fonts. My FO contains the following
>>
>><fo:block text-align="left" space-after.optimum="3pt" line-height="18pt" font-style="normal"
background-color="#FFFFFF" color="#000000" font-weight="normal" text-decoration="none" font-family="Arial"
font-size="14pt" id="N100A4">
>>      1. My Paragraph 
>></fo:block>
>>
>>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org


Mime
View raw message