xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andreas L Delmelle <a_l.delme...@pandora.be>
Subject Re: proper fop command line
Date Thu, 01 Nov 2007 22:02:45 GMT
On Nov 1, 2007, at 21:29, Khaled Aly wrote:

> Thanks Andreas for your willingness to help. I got it working fine  
> with
> 0.93, which is the version used by oXygen 8.2 (that's why I never  
> noticed
> there was a problem; somehow 0.93 is forgiving about the particular  
> issue).
> When I tried same on oXygen 9Beta, running FOP 0.94, it failed  
> there too but
> the error msg was more informative than the console one, indicating
> something to do with tables. Recalling FOP 0.2 had removed the  
> tables, I
> used your advice to rule out, just focusing on tables. I found this  
> problem:
>
> <fo:table table-layout="fixed" width="100%">
> <fo:table-header>
> <fo:table-row>
> <fo:table-cell>
> <fo:block font-size="9pt" font-family="sans-serif" font- 
> weight="bold"/>
> <<<<< 0.94 required a non-empty block
> </fo:table-cell>
> </fo:table-row>
> </fo:table-header>

It seems like you have also stumbled into the bug that has been  
mentioned a couple of times:
see http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=43766

It's not a violation of the XSL-FO Rec to use empty fo:blocks in  
fo:table-cells. It is only a requirement to have at least one  
fo:block child, but nothing mandates the block to have children as well.


Cheers

Andreas



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org


Mime
View raw message