xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Tobias Anstett [k15t.com]" <tob...@k15t.com>
Subject Re: PDF Bookmarks
Date Wed, 20 May 2009 15:33:08 GMT
Maybe I found the problem,

I have another xmlgraphics-commons in version 1.2 in the classpath.
Have to find the Maven Dependency where the old one is included...

Will let you know if this solved my problem.

Cheers,
Tobias

On Wed, May 20, 2009 at 5:30 PM, Tobias Anstett [k15t.com]
<tobias@k15t.com> wrote:
> Hi Vincent,
>
> I already included this package by
>
> <dependency>
>  <groupId>org.apache.xmlgraphics</groupId>
>  <artifactId>xmlgraphics-commons</artifactId>
>  <version>1.3.1</version>
> </dependency>
>
> Is 1.3.1 an outdated one? Haven't found a newer in the repositories.
>
> Cheers,
> Tobias
>
> On Wed, May 20, 2009 at 5:22 PM, Vincent Hennebert <vhennebert@gmail.com> wrote:
>> Hi Tobias,
>>
>> Tobias Anstett [k15t.com] wrote:
>>> Hi Vincent,
>>>
>>> I finally switched to 0.95 but can't get it working out of the box. I
>>> am receiving:
>>> java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/xmlgraphics/image/loader/ImageContext
>>>
>>> I already googled the mailinglist and found a solution form Barry:
>>> "I found that it was a problem with the permissions of the installed
>>> fop once I changed them to the user and grp of the server everything
>>> snapped into place. "
>>>
>>> Can you tell me what to do? I am not using any unix system and thus
>>> don't know what he means by the description above. I am using FOP
>>> inside a webapp.
>>
>> FOP 0.95 has a dependency on Apache XML Graphics Commons [1]. It is
>> shipped with the FOP binaries but since you seem to refer to FOP through
>> Maven things are probably working differently. I have no experience with
>> Maven so can’t really help you, but it’s probably a matter of adding
>> another dependency element on XML Graphics Commons.
>>
>> [1] http://xmlgraphics.apache.org/commons/
>>
>>
>>> Cheers,
>>> Tobias
>>>
>>> On Wed, May 20, 2009 at 3:43 PM, Vincent Hennebert <vhennebert@gmail.com>
wrote:
>>>> Hi Tobias,
>>>>
>>>> This is a revision between 0.92 and 0.93. It is really old and unless
>>>> you have very strong reasons to keep it you should definitely update to
>>>> the latest 0.95 version.
>>>> At any rate that explains why PDF links aren’t working properly.
>>>>
>>>> Vincent
>>>>
>>>>
>>>> Tobias Anstett [k15t.com] wrote:
>>>>> Hi Vincent,
>>>>>
>>>>> do you know which version of FO corresponds to trunk version 534713 ?
>>>>>
>>>>> Because this is the one I have installed.
>>>>>
>>>>> Cheers,
>>>>> Tobias
>>>>>
>>>>> On Wed, May 20, 2009 at 12:25 PM, Vincent Hennebert
>>>>> <vhennebert@gmail.com> wrote:
>>>>>> Hi Tobias,
>>>>>>
>>>>>> Tobias Anstett [k15t.com] wrote:
>>>>>>> Hi,
>>>>>>>
>>>>>>> we use (DocBook to) FO to PDF transformations. In the exported
PDF the
>>>>>>> bookmarks doesn't work as expected. Although each bookmarks points
to
>>>>>>> the correct page they don't jump to the correct section on that
page -
>>>>>>> always pointing to the beginning. Is this a known issue with
Apache
>>>>>>> FO?
>>>>>> It was a known issue with versions up to 0.93, but it should work
>>>>>> starting from 0.94. It’s advisable to upgrade to the latest version
>>>>>> (0.95 at the moment). If that still doesn’t work as expected with
that
>>>>>> version, can you please attach a small FO file showing the problem?
>>>>>>
>>>>>> Thanks,
>>>>>> Vincent
>>
>> HTH,
>> Vincent
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
>> For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org
>>
>>
>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org


Mime
View raw message