xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jeremias Maerki <...@jeremias-maerki.ch>
Subject Re: problem with list of fonts in font-family
Date Tue, 15 Dec 2009 20:02:07 GMT
Does it help if you remove the "encoding-mode" attribute from the "font"
element? With "single-byte" you restrict the character set to 256
characters.

On 15.12.2009 12:13:23 Harald Finster wrote:
> Hello,
> 
> could somebody please help me with the following problem:
> 
> I am trying to create a pdf-document from docbook using the
> apache fop. The document contains West-European characters,
> Cyrillic characters, phonetic symbols from the IPA alphabet and
> Japanese Hiragana characters. (More character sets will most
> probably follow.)
> 
> I managed to render Western + Cyrillic + IPA using the
> Charis font with the following lines:
> 
> in fop.conf:
> 
>        <font  kerning="yes"
>            embed-url="doc/fo/fonts/CharisSILR.ttf"
>            encoding-mode="single-byte">
>             <font-triplet name="Charis" style="normal" weight="normal"/>
>       </font>
> 
> in the ant-build starting fop:
> 
>             <param name="symbol.font.family" expression="Charis" />
>             <param name="body.fontset" expression="Charis" />
> 
> 
> The same works with the Japanese characters, if I use "Mincho" instead
> of "Charis". Even the Cyrillic characters are displayed with "Mincho",
> however the characters are pretty wide and some of the IPA diacritics
> are incorrect.
> 
> Following the documentation, I tried to use a comma-separated list of
> fonts, i.e.
>             <param name="symbol.font.family" expression="Charis,Mincho" />
>             <param name="body.fontset" expression="Charis,Mincho" />
> 
> I understand, that this list is searched for matching characters, i.e. the
> algorithm should first find the Western,IPA and Cyrillic characters in 
> "Charis"
> and look for the Japanese characters in "Mincho".
> However, the Japanese characters are not displayed in the pdf-document.
> Instead, they are "displayed" as empty rectangular boxes. (Not hashes (#)!)
> 
> System information:
> fop 0.95
> docbook 1.74
> ant started from eclipse 3.5.1
> Win XP
> 
> The fonts (ttf-files) are installed in the doc/fo/fonts/ directory.
> As fop seems to have a problem with ttc font collections, I extracted
> Mincho.ttf from mincho.ttc with breakttc.exe.
> 
> Any pointer appreciated!
> 
> Kind regards
> 
> Harald Finster
> 
> -- 
> 
> i. A.
> Dr.-Ing. Harald Finster 
> 
> topsystem Systemhaus GmbH
> Monnetstra├če 24
> D-52146 W├╝rselen
> 
> Phone : +49 (2405) 4670 - 22
> Fax   : +49 (2405) 4670 - 10
> 
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
> For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org




Jeremias Maerki


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org


Mime
View raw message