xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rob Sargent <rsarg...@xmission.com>
Subject Re: fop not handling svn rotated text on linux
Date Thu, 07 Jul 2011 17:07:46 GMT
My mistake. A rash assumption that the example was simply glossing over
the renderer specific stuff.  (Seemed reasonable to me that one might
want different fonts in different renderers)

I now have the following (partial) config. file and am still not getting
a clean "Joint".

<fop version="1.0">

    <!-- Base URL for resolving relative URLs -->
    <base>.</base>

    <font-base>.</font-base>
    <fonts>
        <substitutions>
            <substitution>
                <from font-family="Helvetica" font-weight="normal"
font-style="normal"/>
                <to font-family="FreeSans" font-weight="normal"
font-style="normal"/>
            </substitution>
            <substitution>
                <from font-family="Helvetica" font-weight="bold"
font-style="normal"/>
                <to font-family="FreeSans" font-weight="bold"
font-style="normal"/>
            </substitution>
        </substitutions>
    </fonts>

    <!-- Default page-height and page-width, in case value is specified
as auto -->
    <default-page-settings height="11in" width="8.26in"/>
   
    <!-- Information for specific renderers -->
    <!-- Uses renderer mime type for renderers -->
    <renderers>
        <renderer mime="application/pdf">
            <filterList>
                <!-- provides compression using zlib flate (default is
on) -->
                <value>flate</value>
            </filterList>

            <fonts>
                <font  kerning="yes" embed-url="FreeSans.ttf">
                    <font-triplet name="FreeSans" style="normal"
weight="normal"/>
                </font>
                <font  kerning="yes" embed-url="FreeSansBold.ttf">
                    <font-triplet name="FreeSans" style="normal"
weight="bold"/>
                </font>

and I have confirmed that the font files are in my distribution.

The only message I get from the FOP run is:

    [Fop100Stage] [Print Preview Thread] [2011-07-07 10:58:27,161] DEBUG
    - Looking for hyph jar:
    <longpath>/fop/fop100/fop/lib/fop-hyph.jar!/hyph/

    [FOP] [Print Preview Thread] [2011-07-07 10:58:27,161] DEBUG -
    target-resolution set to: 72.0dpi (px2mm=0.35277778)


where the first message confirms for me that I'm getting the correct fop
version.

Sorry to be so obtuse on this but  I just can't seem to make this behave
nicely.


On 07/07/2011 09:37 AM, Andreas L. Delmelle wrote:
> On 07 Jul 2011, at 16:36, Rob Sargent wrote:
>
> Hi Rob
>
> <snip />
>> Unfortunately I've had no luck with a substitution block in my fop
>> config file _comme ca_:
>>
>>    <renderers>
>>        <renderer mime="application/pdf">
>>            <filterList>
>>                <!-- provides compression using zlib flate (default is
>> on) -->
>>                <value>flate</value>
>>            </filterList>
>>
>>            <fonts>
>>                <substitution>
> Sorry if I did not make that clearer, but this is the wrong place. The substitutions
block is applies to all renderers and should go into a fonts element that is a direct child
of the root of the config file. See also the example on the page (link sent earlier).
>
>
> HTH!
>
> Andreas
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
> For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org
>

Mime
View raw message