xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Lars Bjørndal <l...@lamasti.net>
Subject Re: Batik not loaded
Date Thu, 22 Dec 2011 20:44:28 GMT
Hi, Pascal!

You wrote:

> Le 21/12/2011 22:24, Lars Bjørndal a écrit :
> > Hi!
> > 
> > [Pascal Sancho]
> > 
> >> Lars, are you running FOP on Linux without Xserver?
> > 
> > Yes, I'm blind, and don't need the graphic. Also, I do run from a server
> > to which I connect through ssh.
> > 
> >> If this is the case, you should run FOP (and Batik) in headless
> >> environment. See [1] for further info.
> >>
> >> [1] http://xmlgraphics.apache.org/fop/1.0/graphics.html#batik
> > 
> > I tried to run 'xvfb-run fop <parameters>', but that doesn't give any
> > better result. I looked at your reference, but I'm not able to figure
> > out how to do this. Can you please give me some more hints?
> 
> I'm not familiar enough about running FOP on Linux Server. You should
> have a look on FopUserList archives, some related issues have been
> reported many times (see [2] and [3]).
> Note that your issue is quite more like the latter [3]
> 
> [2]
> http://old.nabble.com/FOP-not-properly-working-in-UNIX-environment-to32828794.html#a32853367
> [3]
> http://fop-users.markmail.org/search/?q=batik#query:batik+page:1+mid:cm73wporpr4qhvci+state:results
> 
> Another axis should be to look at Java environment.
> What version, and from what vendor, do you use?

I'm using the Linux distribution Fedora, With some packages, like:

java-1.6.0-openjdk-1.6.0.0-60.1.10.4.fc15.i686
xmlgraphics-commons-1.4-2.noarch
fop-1.0-17.fc15.noarch
batik-1.7-11.fc15.noarch
jai-imageio-core-1.2-0.6.20100217cvs.fc15.i686

I looked at your references, but I'm not much wiser, unfortunately.

Thank you anyway.

Lars

> >> Le 20/12/2011 10:01, Luis Bernardo a écrit :
> >>> You are including images in SVG, correct? Then the error may be
> >>> misleading what what you are missing is a different jar (probably JAI
> >>> ImageIO), not the Batik jar. Try that...
> >>>
> >>> On Tue, Dec 20, 2011 at 8:27 AM, Lars Bjørndal <lars@lamasti.net>
wrote:
> >>>> [Terence]
> >>>>
> >>>>> On 12/19/2011 1:28 PM, Lars Bjørndal wrote:
> >>>>>> I get the following error from fop:
> >>>>>>
> >>>>>> 19.des.2011 20:14:28 org.apache.fop.image.loader.batik.PreloaderSVG$Loader
getImage
> >>>>>> WARNING: Batik not in class path
> >>>>>>
> >>>>>> Even though, I have the following CLASSPATH variable:
> >>>>>>
> >>>>>> /usr/share/java/commons-io.jar:/usr/share/java/batik-all.jar:/usr/share/java/avalon-framework-api.jar:/usr/share/java/avalon-framework-impl.jar:/usr/share/java/xmlgraphics-commons.jar:/usr/share/java/commons-logging.jar:/usr/share/java/fop.jar::/home/lrs/fop/fop-hyph.jar:/usr/share/java/batik-all.jar
> >>>>>>
> >>>>>> So, what's the problem here? Doesn't the reference to batik-all
include
> >>>>>> batik? The file exists, and is from package batik-1.7-11.fc15.
> >>>>>>
> >>>>>> Regards,
> >>>>>> Lars
> >>>>>
> >>>>> Hi, Lars-
> >>>>>
> >>>>> Are the two colons before /home/lrs/fop/fop-hyph.jar a typo?
> >>>>
> >>>> Yes or no.. In my .foprc file, I have:
> >>>> CLASSPATH="$CLASSPATH:/home/lrs/fop/fop-hyph.jar:/usr/share/java/batik-all.jar".
> >>>> When this is put together by the script, there is two colons. I tried
> >>>> to drop the colon. The CLASSPATH is then right, but I have the exactly
same
> >>>> situation regarding Batic not in classpath.
> >>>>
> >>>> Regards,
> >>>> Lars
> 
> 
> -- 
> Pascal

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org


Mime
View raw message