xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Luis Bernardo <lmpmberna...@gmail.com>
Subject Re: Problem with TIFF in fop trunk
Date Thu, 21 Nov 2013 09:49:21 GMT

OK, I see the issue. There seems to be a regression from 1.1 to trunk.

You need jai_imageio.jar in your lib directory if using trunk. With 1.1 
that is not necessary. I will investigate this but for now just get 
jai_imageio.

On 11/21/13, 3:15 AM, Joe Wicentowski wrote:
> And just to add one more point:
>
> I downloaded the 1.1 binary to this same Mac and ran:
>
> $ ~/Downloads/fop-1.1/fop -d -c fop-config.xml -fo
> frus1969-76v03-cover.fo -pdf frus1969-76v03-cover2.pdf
>
> (Using the same fop-config.xml as described in my original email.)
> The resulting PDF has the TIFF image intact, as expected - no black
> box as I got with my locally build and configured trunk.
>
> I guess this points not to a system level issue but rather my method
> of building or configuring fop trunk, right?
>
> Joe
>
> On Wed, Nov 20, 2013 at 10:03 PM, Joe Wicentowski <joewiz@gmail.com> wrote:
>> Hi Luis,
>>
>> Thank you for your reply!  I just tried rebuilding on my other Mac and
>> reproduced my earlier black box problem.  I also tried your suggestion
>> to change the image reference to point to the local file system, with
>> the same results:
>>
>> Original form of the image reference on line 27:
>>    <fo:external-graphic
>> src="url('http://localhost:8080/cms/apps/tei-content/images/Image_0001.tiff')"/>
>>
>> Form 2:
>>    <fo:external-graphic src="url('Image_0001.tiff')"/>
>>
>> Form 3:
>>    <fo:external-graphic
>> src="url('http://localhost:8080/cms/apps/tei-content/images/Image_0001.tiff')"/>
>>
>> Given that you weren't able to reproduce the problem, I wonder if
>> there could be a configuration problem on my side.  Here was my
>> procedure after checking out trunk:
>>
>> First, I built fop using "ant package", based on the recommendation at
>> http://xmlgraphics.apache.org/fop/trunk/compiling.html.
>>
>> Second, I set up this ~/.foprc file:
>>
>> FOP_OPTS="-Xmx2000m -Djava.awt.headless=true"
>> FOP_HOME="~/workspace/fop/"
>>
>> Let me explain the values I chose: I set the Xmx because at first my
>> transformations were stalling at around page 500 of a 1000-plus page
>> publication, and raising the memory here allowed the transformation to
>> complete.  I set headless=true because I was using a bash for loop on
>> a directory of nearly 200 .fo files and the FOP icon kept stealing
>> focus.  And this FOP_HOME "~/workspace/fop/" directory is where I
>> checked out fop trunk, i.e., I ran chmod +x on ~/workspace/fop/fop to
>> be able to call the command I listed before:
>>
>> $ ~/workspace/fop/fop {and so on...}
>>
>> Could something in my .foprc be messed up?
>>
>> Going further afield, I have this Oracle Java JDK:
>>
>> $ java -version
>> java version "1.7.0_11"
>> Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_11-b21)
>> Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 23.6-b04, mixed mode)
>>
>> I also have the XCode Command Line Tools and homebrew installed with
>> these packages:
>>
>> $ brew list
>> ant automake graphviz libksba libtool openssl python sqlite
>> autoconf gdbm libgpg-error libpng libyaml pkg-config readline
>>
>> If there's any other information I can provide, I'd be happy to.
>>
>> Thanks again,
>> Joe
>>
>>
>>> On Nov 20, 2013, at 6:34 PM, Luis Bernardo <lmpmbernardo@gmail.com> wrote:
>>>
>>> I am unable to reproduce the problem. I am also using Mac OS X 10.9, and same
trunk revision.
>>>
>>> Can you try to place the image on the local disk (instead of retrieving it from
a web server) to check whether that is causing the problem?
>>>
>>>> On 11/20/13, 8:55 PM, Joe Wicentowski wrote:
>>>> Hi all,
>>>>
>>>> I recently built FOP for the first time to see if a problem I was
>>>> experiencing under 1.1 (it would consistently hang when rendering a
>>>> certain page) would go away if I tried trunk.  While trunk does now
>>>> overcome the problem I was having under 1.1, I am experiencing a new
>>>> problem: a TIFF that I embed on the cover page of my output was
>>>> displaying correctly under 1.1 but is now appearing as a squat, opaque
>>>> black box in the PDF generated under trunk.
>>>>
>>>> I'm running fop trunk rev. 1543560 on Mac OS X 10.9, and ran fop on
>>>> the command line:
>>>>
>>>>    $ ~/workspace/fop/fop -d -c fop-config.xml -fo frus1969-76v03.fo
>>>> -pdf frus1969-76v03.pdf
>>>>
>>>> I don't get any errors in the output about the image (which is stored
>>>> on a local server at being inaccessible.
>>>>
>>>> I've uploaded sample fo, the image, and the resulting PDF at the following
URLs:
>>>>
>>>>    http://static.history.state.gov/temp/fop/frus1969-76v03-cover.fo
>>>>    http://static.history.state.gov/temp/fop/frus1969-76v03-cover.pdf
>>>>    http://static.history.state.gov/temp/fop/Image_0001.tiff
>>>>    http://static.history.state.gov/temp/fop/fop-config.xml
>>>>
>>>> The problem is apparent on the PDF, where I would expect to see
>>>> Image_0001.tiff embedded but instead see an opaque black box.
>>>> According to the docs
>>>> (http://xmlgraphics.apache.org/fop/trunk/graphics.html#tiff), this
>>>> CCITT Group IV-encoded TIFF image should be compatible with FOP.  And
>>>> it rendered fine under 1.1.
>>>>
>>>> I'd appreciate any suggestions you might have.  I'm not quite sure
>>>> what to try next.
>>>>
>>>> Thank you,
>>>> Joe
>>>>
>>>> ---------------------------------------------------------------------
>>>> To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
>>>> For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org
>>>
>>> ---------------------------------------------------------------------
>>> To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
>>> For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org
>>>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
> For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org
>


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org


Mime
View raw message