xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Paul Grosso <PGrosso-Consult...@austin.rr.com>
Subject Re: Getting bold fonts with FOP 2.0 and OpenType CFF fonts
Date Tue, 07 Jul 2015 16:38:34 GMT
I believe the fop.xconf file I am using is the distributed one.
All I am using for application/pdf is auto-detect.

You can access a copy of my xconf and fo file at
http://paulgrosso.name/outgoing/fop/fop.xconf
http://paulgrosso.name/outgoing/fop/topic.fo

thanks,

paul

On 2015-07-07 02:55, A Gian wrote:
> Can you provide a copy of your xconf and fo file ?
>
> Thanks ,
> Thanasis
>
> > Date: Mon, 6 Jul 2015 13:44:25 -0500
> > From: PGrosso-Consulting@austin.rr.com
> > To: fop-users@xmlgraphics.apache.org
> > Subject: Getting bold fonts with FOP 2.0 and OpenType CFF fonts
> >
> > I'm producing PDF using FOP, and I need to use some
> > OpenType CFF fonts, so I understand I need to use 2.0.
> >
> > [I am using FOP with the DITA-OT embedded in Oxygen
> > on a Windows 7 machine. I was using FOP 1.1, and the
> > OpenType CFF fonts were (unsurpisingly) not getting
> > used.]
> >
> > I've downloaded and installed 2.0 and was successful
> > in producing the desired PDF and getting results using
> > the "normal" versions of my OpenType CFF fonts. However,
> > I was not getting bold (or italics). Rather, I am getting
> > messages such as:
> >
> > Font "Stempel Garamond LT Std,normal,700" not found.
> > Substituting with "Stempel Garamond LT Std,normal,400".
> > Font "Gill Sans Std,normal,700" not found.
> > Substituting with "Gill Sans Std,normal,400".
> >
> > I have the various fonts installed on my machine, and I
> > am just using auto-detect in fop.xconf.
> >
> > In my Fonts directory, there is a "Gill Sans Std" folder
> > containing the various GillSansStd*.otf files. In other
> > document processing applications, I can see all the various
> > flavors of Gill Sans Std, so I'm pretty sure they are
> > properly installed. I am getting Gill Sans Std normal in
> > my output, but (per the error message) not bold.
> >
> > What do I need to do the have FOP 2.0 use the bold and
> > italic versions of these fonts?
> >
> > paul
> >


Mime
View raw message