xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Theresa Forster" <theresaja...@minuet-uk.com>
Subject RE: Having problems with config
Date Sat, 15 Dec 2018 07:30:38 GMT
I finally found the issue with this.

 

It is a little silly

 

In the config file there was an embedded comment 

 

<!--  this is a comment

       //TODO:this is also a comment

-->

 

But this was being classed as mixed content – talk about sax being a pain.

 

Theresa

 

From: Theresa Forster [mailto:theresajayne@minuet-uk.com] 
Sent: 25 November 2018 12:02
To: fop-users@xmlgraphics.apache.org
Subject: RE: Having problems with config

 

This file is copied almost directly from the official FOP example

https://xmlgraphics.apache.org/fop/0.95/configuration.html

 

<fop version="1.0">

 

  <!-- Strict user configuration -->

  <strict-configuration>true</strict-configuration>

 

  <!-- Strict FO validation -->

  <strict-validation>true</strict-validation>

 

  <!-- Base URL for resolving relative URLs -->

  <base>./</base>

 

  <!-- Font Base URL for resolving relative font URLs -->

  <font-base>./</font-base>

 

  <!-- Source resolution in dpi (dots/pixels per inch) for determining the size of pixels
in SVG and bitmap images, default: 72dpi -->

  <source-resolution>72</source-resolution>

  <!-- Target resolution in dpi (dots/pixels per inch) for specifying the target resolution
for generated bitmaps, default: 72dpi -->

  <target-resolution>72</target-resolution>

 

  <!-- default page-height and page-width, in case

       value is specified as auto -->

  <default-page-settings height="11in" width="8.26in"/>

 

  <!-- etc. etc..... -->

</fop>

 

Theresa

 

From: Alexios Giotis [mailto:alex.giotis@gmail.com] 
Sent: 22 November 2018 07:57
To: fop-users@xmlgraphics.apache.org <mailto:fop-users@xmlgraphics.apache.org> 
Subject: Re: Having problems with config

 

Hi Theresa,

 

The config is XML, line 1 should be:

<?xml version="1.0"?>

HTH,

Alex

 

On 21 Nov 2018, at 13:29, Theresa Forster <theresajayne@minuet-uk.com <mailto:theresajayne@minuet-uk.com>
> wrote:

 

Hiya Guys,

 

After a long time I am trying to get FOP working locally with a java app (embedded) 

 

org.xml.sax.SAXException: Not allowed to define mixed content in the element fop at null:1:20

 

This is the error I am getting on trying to load the config.

 

<fop version="1.0">

    <!-- Strict user configuration -->
    <strict-configuration>true</strict-configuration>

    <!-- Strict FO validation -->
    <strict-validation>true</strict-validation>

    <!-- Base URL for resolving relative URLs -->
    <base>./</base>

    <!-- Font Base URL for resolving relative font URLs -->
    <font-base>./</font-base>

    <!-- Source resolution in dpi (dots/pixels per inch) for determining the size of pixels
in SVG and bitmap images, default: 72dpi -->
    <source-resolution>96</source-resolution>
    <!-- Target resolution in dpi (dots/pixels per inch) for specifying the target resolution
for generated bitmaps, default: 72dpi -->
    <target-resolution>96</target-resolution>

 

And its crashing on line 1….

 

Any suggestions?

 

Theresa

 


Mime
View raw message