cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Erik Weber <terbol...@gmail.com>
Subject Re: Unable to attach second disk on CentOS 7 VM
Date Wed, 13 Apr 2016 15:35:51 GMT
You need to mount it, usually from /dev/xvdd

Try: mount /dev/xvdd /mnt

Erik

Den onsdag 13. april 2016 skrev Stavros Konstantaras <s.konstantaras@uva.nl>
følgende:

> Thank you for the idea Sanjeev.
>
> Tried this already but the iso does not appear in my VM (nor /mnt or
> /media). I downloaded xen-tools 4.6.2, compiled them and installed them but
> still can’t manage to mount the second volume.
>
> Any other software package that could help solve this problem?
>
> Kind Regards
> Stavros
>
> > On 13 Apr 2016, at 15:44, Sanjeev Neelarapu <
> sanjeev.neelarapu@accelerite.com <javascript:;>> wrote:
> >
> > Xen-tools include the required PV drivers and we don't have to download
> anything for this. Try attach ISO option on a vm from CS UI and you will
> see xen-tools iso in the drop down list.
> >
> > Best Regards,
> > Sanjeev N
> > Chief Product Engineer, Accelerite
> > Off: +91 40 6722 9368 | EMail: sanjeev.neelarapu@accelerite.com
> <javascript:;>
> >
> >
> >
> > -----Original Message-----
> > From: Stavros Konstantaras [mailto:s.konstantaras@uva.nl <javascript:;>]
> > Sent: Wednesday, April 13, 2016 7:00 PM
> > To: users@cloudstack.apache.org <javascript:;>
> > Subject: Re: Unable to attach second disk on CentOS 7 VM
> >
> > Thanks for the idea. Do the xen-tools include the required PV drivers?
> >
> > I know that there is no official rpm of xen-tools so I need to download
> them and install them manually, correct?
> >
> > Regards
> > Stavros
> >
> >> On 13 Apr 2016, at 15:22, Erik Weber <terbolous@gmail.com
> <javascript:;>> wrote:
> >>
> >> Install xentools.
> >>
> >> I have no idea what centos-release-xen is, but apparently it is not
> >> enough for your hypervisors
> >>
> >> --
> >> Erik
> >>
> >> On Wed, Apr 13, 2016 at 3:20 PM, Stavros Konstantaras
> >> <s.konstantaras@uva.nl <javascript:;>
> >>> wrote:
> >>
> >>> Hi all ACS members.
> >>>
> >>> Did anyone face in the past any issue while attaching a second volume
> >>> on a
> >>> CentOS7 VM? I receive the following message:
> >>>
> >>> "Failed to attach volume testVolume5 to VM CentOS7VM; Failed to
> >>> attach volume for uuid: aa763fd8-02dc-42a1-bfe1-4e44201e487f due to
> >>> You attempted an operation on a VM which requires PV drivers to be
> >>> installed but the drivers were not detected.”
> >>>
> >>> I tried the following solution:
> >>> - yum install centos-release-xen
> >>> - yum update
> >>> - reboot
> >>>
> >>> But again it didn’t work (essentially, booting with 3.18 kernel
> >>> instead of 3.10). Any ideas? Our CS version is 4.6 together with
> >>> XenServer 6.5 With CentOS 6.7 everything works fine.
> >>>
> >>> Kind Regards
> >>> Stavros
> >>>
> >>> ----------------------------
> >>> Stavros Konstantaras
> >>> Science faculty Research IT support (FEIOG) University of Amsterdam,
> >>> Science Park 904, 1098 XH
> >>>
> >>> Fingerprint: E5E5 9B19 D1CD 88CD 4763  3465 A8DC 7C92 330F D59A
> >>>
> >>>
> >
> >
> >
> >
> > DISCLAIMER
> > ==========
> > This e-mail may contain privileged and confidential information which is
> the property of Accelerite, a Persistent Systems business. It is intended
> only for the use of the individual or entity to which it is addressed. If
> you are not the intended recipient, you are not authorized to read, retain,
> copy, print, distribute or use this message. If you have received this
> communication in error, please notify the sender and delete all copies of
> this message. Accelerite, a Persistent Systems business does not accept any
> liability for virus infected mails.
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message