cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ammad Syed <syedamma...@gmail.com>
Subject Re: Cloudstack 4.11.3 to 4.13.1 SystemVMs Error
Date Tue, 11 Aug 2020 12:53:15 GMT
Hi,

I think 4.12 and 4.13 uses same systemVM template i.e 4.11.3 version, which
I already have registered. Currently I am running 4.11.3 version of ACS.

MariaDB [cloud]> SELECT id,name,type,cross_zones,state FROM
cloud.vm_template WHERE name like '%systemvm-xenserver%' AND removed IS
NULL;
+------+-----------------------------+--------+-------------+----------+
| id   | name                        | type   | cross_zones | state    |
+------+-----------------------------+--------+-------------+----------+
|  337 | systemvm-xenserver-3.0.0    | SYSTEM |           0 | Inactive |
|  418 | systemvm-xenserver-4.2      | SYSTEM |           0 | Active   |
|  472 | systemvm-xenserver-4.3      | USER   |           1 | Inactive |
|  473 | systemvm-xenserver-4.3      | USER   |           1 | Inactive |
|  474 | systemvm-xenserver-4.3      | USER   |           1 | Inactive |
|  475 | systemvm-xenserver-4.3      | USER   |           1 | Inactive |
|  476 | systemvm-xenserver-4.3      | USER   |           0 | Inactive |
|  479 | systemvm-xenserver-4.3-2    | USER   |           1 | Inactive |
|  480 | systemvm-xenserver-4.3      | SYSTEM |           0 | Active   |
|  549 | systemvm-xenserver-4.5.1    | USER   |           0 | Active   |
|  550 | systemvm-xenserver-4.5.1    | SYSTEM |           0 | Active   |
|  651 | systemvm-xenserver-4.7.0    | USER   |           0 | Inactive |
|  652 | systemvm-xenserver-4.7.0    | USER   |           0 | Inactive |
|  653 | systemvm-xenserver-4.7.0    | SYSTEM |           0 | Inactive |
|  737 | systemvm-xenserver-4.9.2    | SYSTEM |           1 | Inactive |
|  739 | systemvm-xenserver-4.9.2-sb | SYSTEM |           1 | Active   |
| 1245 | systemvm-xenserver-4.11.1   | SYSTEM |           1 | Active   |
| 1584 | systemvm-xenserver-4.11.2   | SYSTEM |           1 | Active   |
| 1677 | systemvm-xenserver-4.11.3   | SYSTEM |           1 | Active   |
+------+-----------------------------+--------+-------------+----------+

- Ammad

On Tue, Aug 11, 2020 at 5:17 PM Pierre-Luc Dion <pdion891@apache.org> wrote:

> Hi Syed,
> From 4.12, the systemvm template had to be upgraded because of OS change in
> the template, moved to a latest version of Debian. Because of that, some VR
> scripts have changed and make obsolete older version of VRs, so you will
> most likely have to register an updated systemvm templates and upgrade your
> system VMs and VRs.
>
> Regards,
>
> On Tue, Aug 11, 2020 at 6:24 AM Ammad Syed <syedammad83@gmail.com> wrote:
>
> > Hi Guys,
> >
> > I was previously on 4.9.3 cloudstack and upgraded to 4.11.1 then 4.11.3.
> > The version 4.11.3 is working fine since six months.
> >
> > Now I have tried to upgrade my system from 4.11.3 to 4.13.1. The upgrade
> > goes successful. I didn't uploaded any system VM template. However the
> > problem occured when I recreated my systemVM of POD, the VM recreated and
> > its state was running but agent state was not getting up, its showing
> blank
> > in column.
> >
> > Digging further via job logs, the job is failed with error that unable to
> > execute command via ssh. Below are the logs.
> >
> > 2020-07-25 02:30:48,126 ERROR [c.c.u.s.SshHelper]
> > (DirectAgent-211:ctx-62f09b31) (logid:9fa7dece) SSH execution of command
> > /opt/cloud/bin/router_proxy.sh keystore-s
> > etup 169.254.2.199 /usr/local/cloud/systemvm/conf/agent.properties
> > /usr/local/cloud/systemvm/conf/cloud.jks TJaQYChYBwKh7Cx9 365
> > /usr/local/cloud/systemvm/conf/clou
> > d.csr has an error status code in return. Result output:
> > 2020-07-25 02:30:48,127 DEBUG [c.c.a.m.DirectAgentAttache]
> > (DirectAgent-211:ctx-62f09b31) (logid:9fa7dece) Seq
> > 906-3195585410596077730: Response Received:
> > 2020-07-25 02:30:48,127 DEBUG [c.c.a.t.Request]
> > (DirectAgent-211:ctx-62f09b31) (logid:9fa7dece) Seq
> > 906-3195585410596077730: Processing:  { Ans: , MgmtId: 779271079
> > 43497, via: 906(xen-21-10-a3-khi02), Ver: v1, Flags: 10,
> > [{"org.apache.cloudstack.ca
> > .SetupKeystoreAnswer":{"result":false,"wait":0}}]
> > }
> > 2020-07-25 02:30:48,127 DEBUG [c.c.a.t.Request]
> > (Work-Job-Executor-41:ctx-4e3c666d job-1208155/job-1208258 ctx-df740f75)
> > (logid:9fa7dece) Seq 906-319558541059607773
> > 0: Received:  { Ans: , MgmtId: 77927107943497, via:
> > 906(xen-21-10-a3-khi02), Ver: v1, Flags: 10, { SetupKeystoreAnswer } }
> > 2020-07-25 02:30:48,127 ERROR [c.c.v.VirtualMachineManagerImpl]
> > (Work-Job-Executor-41:ctx-4e3c666d job-1208155/job-1208258 ctx-df740f75)
> > (logid:9fa7dece) Failed to setup keystore and generate CSR for system vm:
> > s-24142-VM
> > 2020-07-25 02:30:48,127 DEBUG [c.c.v.VmWorkJobHandlerProxy]
> > (Work-Job-Executor-41:ctx-4e3c666d job-1208155/job-1208258 ctx-df740f75)
> > (logid:9fa7dece) Done executing VM work job:
> >
> >
> com.cloud.vm.VmWorkStart{"dcId":0,"userId":1,"accountId":1,"vmId":24142,"handlerName":"VirtualMachineManagerImpl"}
> > 2020-07-25 02:30:48,128 DEBUG [o.a.c.f.j.i.AsyncJobManagerImpl]
> > (Work-Job-Executor-41:ctx-4e3c666d job-1208155/job-1208258 ctx-df740f75)
> > (logid:9fa7dece) Complete async job-1208258, jobStatus: SUCCEEDED,
> > resultCode: 0, result: null
> >
> > I tried to dig it further, I was unable to login systemVM via ssh from
> > xenserver host with key /root/.ssh/id_rsa.cloud placed. Look like private
> > key issue. However I am able to login on my old systemVMs ( i.e created
> on
> > ACS 4.11.3)
> >
> > Also I have SSL certificate enabled for console proxy on my ACS 4.11.3
> and
> > I am using only xenserver 7.0 hosts.
> >
> > I tried to disable SSL on secstorage and console proxy from global
> > settings, but still didn't worked.
> >
> > I had a fresh installation of ACS 4.13.1 with xenserver 7.0, systemVMs
> are
> > working fine in it.
> >
> > Please advise.
> > --
> > Regards,
> >
> >
> > Syed Ammad Ali
> >
>


-- 
Regards,


Syed Ammad Ali

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message