kafka-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mark Whalley <Mark.Whal...@actian.com>
Subject RE: Kafka Broker process: Connection refused
Date Sun, 04 Oct 2015 17:09:21 GMT
Hi Harsha

Many thanks for responding.

As suggested, I have attempted to start kafka manually (which appeared to work), seconds later,
a check of its status, and it is not running:

[kafka@vortex01 ~]$ /usr/hdp/current/kafka-broker/bin/kafka start
Starting Kafka succeeded with PID=104483.
[kafka@vortex01 ~]$ /usr/hdp/current/kafka-broker/bin/kafka status
Kafka is not running.


With regards to files under kafka-broker/libs/kafka_*.jar:

[kafka@vortex01 ~]$ find / -name "kafka_*jar" 2>/dev/null
/usr/hdp/2.2.0.0-2041/ranger-hdfs-plugin/libs/kafka_2.10-0.8.1.2.2.0.0-2041.jar
/usr/hdp/2.2.0.0-2041/ranger-hdfs-plugin/libs/kafka_2.10-0.8.1.2.2.0.0-2041-javadoc.jar
/usr/hdp/2.2.0.0-2041/ranger-hdfs-plugin/libs/kafka_2.10-0.8.1.2.2.0.0-2041-sources.jar
/usr/hdp/2.2.0.0-2041/ranger-hdfs-plugin/libs/kafka_2.10-0.8.1.2.2.0.0-2041-test.jar
/usr/hdp/2.2.0.0-2041/ranger-hdfs-plugin/libs/kafka_2.10-0.8.1.2.2.0.0-2041-scaladoc.jar

I will also raise this under http://hortonworks.com/community/forums/forum/kafka/


Regards
Mark

-----Original Message-----
From: Harsha [mailto:kafka@harsha.io] 
Sent: 04 October 2015 16:42
To: users@kafka.apache.org
Subject: Re: Kafka Broker process: Connection refused

Mark,       Can you try running the /usr/hdp/current/kafka- broker/bin/kafka start manually
as user Kafka and also do you see jars under kafka-broker/libs/kafka_*.jar . Can you try asking
the question here as well http://hortonworks.com/community/forums/forum/kafka/
Thanks, Harsha

On Sun, Oct 4, 2015, at 01:49 AM, Mark Whalley wrote:
> Hi Kafka List


>


> This is my first posting to this list, and I am relatively new to 
> Kafka so please accept my bear with me!


>


> Ambari Stack HDP-2.2


> Kafka
.8.1.2.2.0.0


> Zookeeper 3.4.6.2.2.0.0


>


> I have been using Kafka on a small (4 node) VM cluster running CentOS
> 6.6 successfully for many months.
>


>


> Following a recent cluster reboot, Kafka now refuses to work.


>


> From Ambari, all services start, then within seconds, Kafka Broker 
> stops with a “Kafka Broker process: Connection refused”


>


> /var/log/kafka/kafka.err reports: “Error: Could not find or load main 
> class kafka.Kafka”


>


> All other services appear to be working fine.


>


> The Ambari’s configuration reports that nothing has changed in the 
> configuration since May (Kafka was working until just over a week 
> ago).  This is a development cluster, so I cannot guarantee nothing 
> outside
 Ambari / Kafka has changed.


>


> I have done the usual Google searching, and followed many threads over 
> the past few days, but have drawn a blank.


>


> Any thoughts where I should start to look?


>


>


> Regards


> Mark


>


> -----------------------------------


> Mark Whalley


> Principal Consultant


> Actian | Services


> Accelerating Big Data  2.0


> O +44 01753 559 569
>


> M +44 07764 290 733


> www.actian.com[1]


> Connect With Us:


> Twitter-iconLinked-In-iconYou-Tube-icon
> http://davidwalsh.name/dw-content/googleplus-icon.png__


> dmi_user_conference_emailsignature_2015


>





Links:

  1. http://www.actian.com/
Mime
View raw message