libcloud-notifications mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "John Bulcher (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (LIBCLOUD-970) GCE driver: __init__() missing 1 required positional argument: 'secure'
Date Tue, 19 Dec 2017 18:48:00 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/LIBCLOUD-970?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=16297243#comment-16297243
] 

John Bulcher commented on LIBCLOUD-970:
---------------------------------------

https://stackoverflow.com/questions/47877954/libcloud-missing-1-required-positional-argument-error-during-driver-init/47893358#47893358

> GCE driver: __init__() missing 1 required positional argument: 'secure'
> -----------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: LIBCLOUD-970
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/LIBCLOUD-970
>             Project: Libcloud
>          Issue Type: Bug
>         Environment: - libcloud 2.2.1 or 2.2.0
> - python 3.5.2
> - virtualenv
> - GCE service account with a json credential file
>            Reporter: John Bulcher
>
> Python code looks like this:
> {code:python}
>     from libcloud.compute.types import Provider
>     from libcloud.compute.providers import get_driver
>     def run():
>         """ Run this script
>         """
>         ComputeEngine = get_driver(Provider.GCE)
>         driver = ComputeEngine(user_id='****@****.com',
>                                credential_file='serviceaccount.json',
>                                project='****')
>     run()
> {code}
> When I run my code, I'm getting:
> {code}
>     Traceback (most recent call last):
>       File "./myscript.py", line 47, in <module>
>         run()
>       File "./myscript.py", line 21, in run
>         project='ebs-it', secure=True)
>       File "/***/virtualenv/lib/python3.5/site-packages/libcloud/compute/drivers/gce.py",
line 1795, in __init__
>         super(GCENodeDriver, self).__init__(user_id, key, **kwargs)
>       File "/***/virtualenv/lib/python3.5/site-packages/libcloud/common/base.py", line
975, in __init__
>         self.connection = self.connectionCls(*args, **conn_kwargs)
>     TypeError: __init__() missing 1 required positional argument: 'secure'
> {code}
> This looks [perfectly textbook](http://libcloud.readthedocs.io/en/latest/compute/drivers/gce.html)
to me.  I created a [stackstorm question here](https://stackoverflow.com/questions/47877954/libcloud-missing-1-required-positional-argument-error-during-driver-init),
but the more I look into it the more it looks like a bug. E.g., if I don't specify `user_id`
 and `credential_file`, libcloud asks me to load a URL and type a code; since I'm using a
service account, I shouldn't need to do  this (I think).



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.4.14#64029)

Mime
View raw message