samoa-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jean Paul Barddal <jpbard...@gmail.com>
Subject Re: Running SAMOA with Storm
Date Sun, 06 Mar 2016 23:55:29 GMT
Hello Gianmarco,

I’ve tried both Bagging and Boosting.
They end up in a GC error pretty quickly.

Jean


> On Mar 7, 2016, at 1:03 AM, Gianmarco De Francisci Morales <gdfm@apache.org> wrote:
> 
> Hi Jean Paul,
> 
> Which ensemble are you running? Bagging?
> And what's the ensemble size?
> 
> Nicolas, if I remember correctly we do not have acking for Storm enabled in
> the current version on master.
> Maybe this is why not all instances are executed?
> If so, I could port the acking we have on the VHT branch on master.
> 
> Cheers,
> 
> -- Gianmarco
> 
> On Thu, Feb 25, 2016 at 4:23 PM, Jean Paul Barddal <jpbarddal@gmail.com>
> wrote:
> 
>> Hello again everyone,
>> 
>> I managed to improve a little my situation.
>> Now, the problem only occurs with ensembles.
>> I am sending too screenshots of two issues I currently have.
>> If the amount of instances is to big (1 million or more), then I ran into
>> a GC problem.
>> If less, sometimes the evaluation node does not execute all the instances.
>> I’ve left the topology running over night and it was still stuck.
>> 
>> http://i67.tinypic.com/10cqnvp.png
>> http://i66.tinypic.com/f9mwrc.png
>> 
>> Cheers,
>> 
>> Jean
>> 
>> 
>>> On Feb 23, 2016, at 8:53 AM, Jean Paul Barddal <jpbarddal@gmail.com>
>> wrote:
>>> 
>>> Dear Nicolas and Gianmarco,
>>> 
>>> Thanks for the replies!
>>> 
>>> The screenshot can be found at: http://i68.tinypic.com/25jdu9v.png
>>> 
>>> Yes, I have tried a few examples from the guide. I’ve tried VHT and
>> Bagging over a RandomTreeGenerator.
>>> 
>>> Sometimes it works, but then I get a GC (garbage collector error) too.
>>> 
>>> Gianmarco, I’m running Storm 0.9.5 and SAMOA 0.0.4.
>>> 
>>> Cheers,
>>> 
>>> Jean
>>> 
>>>> On Feb 22, 2016, at 6:11 PM, Gianmarco De Francisci Morales <
>> gdfm@apache.org> wrote:
>>>> 
>>>> Also, which version of Storm are you using?
>>>> 
>>>> -- Gianmarco
>>>> 
>>>> On Mon, Feb 22, 2016 at 1:01 PM, Nicolas Kourtellis <
>> nkourtellis@gmail.com>
>>>> wrote:
>>>> 
>>>>> Hi Jean,
>>>>> Thanks for your interest in SAMOA!
>>>>> I dont think the attachment came through.
>>>>> Maybe you can post it in an online storage and send a link?
>>>>> 
>>>>> Regarding your question, have you tried the basic examples from the
>> guide?
>>>>> E.g., the VHT in storm mode?
>>>>> 
>>>>> Thanks,
>>>>> 
>>>>> Nicolas
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> On Mon, Feb 22, 2016 at 5:21 PM, Jean Paul Barddal <
>> jpbarddal@gmail.com>
>>>>> wrote:
>>>>> 
>>>>>> Hello guys,
>>>>>> 
>>>>>> I am trying to set up a SAMOA environment and I'm having some issues.
>>>>>> I have the storm up and running and managed to download, compile
and
>> run
>>>>>> SAMOA in local configuration.
>>>>>> Now I'm trying to run it in cluster mode.
>>>>>> As you can see from the attached screnshot, the topology is up and
>>>>>> running, but the spouts do not send any data to the bolts and so
on.
>>>>>> 
>>>>>> Ideas?
>>>>>> 
>>>>>> Cheers,
>>>>>> 
>>>>>> Jean
>>>>>> 
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> --
>>>>> Nicolas Kourtellis
>>>>> 
>>> 
>> 
>> 


Mime
View raw message