spark-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Matt Kapilevich <matve...@gmail.com>
Subject Re: Issue running Spark 1.4 on Yarn
Date Tue, 09 Jun 2015 22:15:00 GMT
I've tried running a Hadoop app pointing to the same queue. Same thing now,
the job doesn't get accepted. I've cleared out the queue and killed all the
pending jobs, the queue is still unusable.

It seems like an issue with YARN, but it's specifically Spark that leaves
the queue in this state. I've ran a Hadoop job in a for loop 10x, while
specifying the queue explicitly, just to double-check.

On Tue, Jun 9, 2015 at 4:45 PM, Matt Kapilevich <matvey14@gmail.com> wrote:

> From the RM scheduler, I see 3 applications currently stuck in the
> "root.thequeue" queue.
>
> Used Resources: <memory:0, vCores:0>
> Num Active Applications: 0
> Num Pending Applications: 3
> Min Resources: <memory:0, vCores:0>
> Max Resources: <memory:6655, vCores:4>
> Steady Fair Share: <memory:1664, vCores:0>
> Instantaneous Fair Share: <memory:6655, vCores:0>
>
> On Tue, Jun 9, 2015 at 4:30 PM, Matt Kapilevich <matvey14@gmail.com>
> wrote:
>
>> Yes! If I either specify a different queue or don't specify a queue at
>> all, it works.
>>
>> On Tue, Jun 9, 2015 at 4:25 PM, Marcelo Vanzin <vanzin@cloudera.com>
>> wrote:
>>
>>> Does it work if you don't specify a queue?
>>>
>>> On Tue, Jun 9, 2015 at 1:21 PM, Matt Kapilevich <matvey14@gmail.com>
>>> wrote:
>>>
>>>> Hi Marcelo,
>>>>
>>>> Yes, restarting YARN fixes this behavior and it again works the first
>>>> few times. The only thing that's consistent is that once Spark job
>>>> submissions stop working, it's broken for good.
>>>>
>>>> On Tue, Jun 9, 2015 at 4:12 PM, Marcelo Vanzin <vanzin@cloudera.com>
>>>> wrote:
>>>>
>>>>> Apologies, I see you already posted everything from the RM logs that
>>>>> mention your stuck app.
>>>>>
>>>>> Have you tried restarting the YARN cluster to see if that changes
>>>>> anything? Does it go back to the "first few tries work" behaviour?
>>>>>
>>>>> I run 1.4 on top of CDH 5.4 pretty often and haven't seen anything
>>>>> like this.
>>>>>
>>>>>
>>>>> On Tue, Jun 9, 2015 at 1:01 PM, Marcelo Vanzin <vanzin@cloudera.com>
>>>>> wrote:
>>>>>
>>>>>> On Tue, Jun 9, 2015 at 11:31 AM, Matt Kapilevich <matvey14@gmail.com>
>>>>>> wrote:
>>>>>>
>>>>>>>  Like I mentioned earlier, I'm able to execute Hadoop jobs fine
even
>>>>>>> now - this problem is specific to Spark.
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> That doesn't necessarily mean anything. Spark apps have different
>>>>>> resource requirements than Hadoop apps.
>>>>>>
>>>>>> Check your RM logs for any line that mentions your Spark app id.
That
>>>>>> may give you some insight into what's happening or not.
>>>>>>
>>>>>> --
>>>>>> Marcelo
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>> --
>>>>> Marcelo
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> Marcelo
>>>
>>
>>
>

Mime
View raw message