xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Maximilian Gaerber <maximilian.gaer...@infolox.de>
Subject Re: Font Issue (Helvetica)
Date Fri, 26 Sep 2008 15:30:18 GMT
Jean-François El Fouly schrieb:
> Maximilian Gaerber a écrit :
>> Hi,
>>
>> I am trying to produce a pre-press ready PDF document (with embedded 
>> fonts). But for some reason Helvetica will not be embedded correctly.
>> The configuration is correct (see below), the document properties of 
>> Acrobat Professional 8 (see attached images) show that Helvetica is 
>> an embedded font but when I run the preflight, all my text 
>> occurrences are marked as "not embedded".
>>
> Unless you have very specific needs such as PDF/A compatibility 
> requirements, you need not, and in fact you should not embed neither 
> Helvetica nor any other "Base14" font (Times, Courier, Zapf Dingbats). 
> These are supposed to be available in all environments where you can 
> read PDF (even if this implies a font substitution).
> Did you have a look at
> http://xmlgraphics.apache.org/fop/0.95/fonts.html#Base-14+Fonts

Thanks for the quick answer. I've read this paragraph. But when I send a 
PDF to the print shop they'll make a preflight and complain whatever 
font might not be embedded. I have no idea why this problem occurs - The 
font seems to be embedded but not "properly". Any workarounds?

Regards,

Max

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: fop-users-unsubscribe@xmlgraphics.apache.org
For additional commands, e-mail: fop-users-help@xmlgraphics.apache.org


Mime
View raw message