xmlgraphics-fop-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "ruud grosmann" <r.grosm...@gmail.com>
Subject table cell border problem
Date Sun, 02 Nov 2008 14:21:54 GMT
hi list,

in one of my first attemts to use xslfo, I got stuck in a silly
problem with table cells. Whatever I try or whatever I google and
read, I get no answer.

The problem is this:
I try to create a table that has white or black cells, similar to a
crossword puzzle. However, when I make a fo file for this, the black
cells contain some grey shade in it.
I use fop-0.94, java 1.5.0 on a debian machine.

I have made this minimal sample:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>

<fo:root xmlns:fo="http://www.w3.org/1999/XSL/Format">
  <fo:layout-master-set>
    <fo:simple-page-master page-width="62mm"
                page-height="48mm"
                margin-top="5mm" margin-left="5mm"
                margin-right="5mm"  margin-bottom="5mm"
                master-name="PageMaster">
      <fo:region-body margin-top="5mm" margin-left="0mm"
        margin-right="0mm" margin-bottom="10mm"/>
    </fo:simple-page-master>
  </fo:layout-master-set>
  <fo:page-sequence initial-page-number="1" master-reference="PageMaster">
    <fo:flow flow-name="xsl-region-body">
      <fo:block space-before="1em">

<fo:table>
<fo:table-column column-width="5mm"/>
<fo:table-column column-width="15mm"/>
<fo:table-column column-width="15mm"/>

<fo:table-body>
  <fo:table-row>
    <fo:table-cell border-style='solid'>
      <fo:block/>
    </fo:table-cell>
    <fo:table-cell border-style='solid' background-color='black'>
      <fo:block font-weight="bold" color='white'
        padding-top='1mm' font-size='10pt'>border,</fo:block>
    </fo:table-cell>
    <fo:table-cell border-style='solid' background-color='black'>
      <fo:block font-weight="bold" color='white'
        padding-top='1mm' font-size='10pt'>or not?</fo:block>
    </fo:table-cell>
  </fo:table-row>
</fo:table-body>
</fo:table>
</fo:block>
</fo:flow>
</fo:page-sequence>
</fo:root>

I really don't know where I should start; is it the fo itself that is
causing this, or is it th FO engine?
I have attached a screenshot from a magnified portion of the pdf....

Please forgive me if this is a faq; any pointers welcome!

thanks, Ruud

Mime
View raw message